Asukkaiden pysäköintitunnukset eivät laajene koko kantakaupunkiin

Maksullisella asukaspysäköintitunnuksella tapahtuva kadunvarsipysäköinti on käytössä suurimmassa osassa Helsingin kantakaupunkia, ja järjestelmä laajenee marraskuun alussa kantakaupungin ulkopuolelle Munkkivuoreen ja Etelä-Haagaan.

Osassa kantakaupunkia vastaava asukaspysäköintimalli ei kuitenkaan ole käytössä eikä sitä aiota tulevaisuudessakaan ulottaa kaikkialle kantakaupungissa lukuunottamatta Kumpulaa, Käpylää ja Toukolaa.

-Asukas- ja yrityspysäköintijärjestelmää laajennetaan vaiheittain kaupunginhallituksessa vuonna 2014 hyväksytyn Helsingin pysäköintipolitiikan mukaisesti. Järjestelmä on tarkoitettu vanhemmille asuinalueille, joissa autopaikkoja ei ole kaavoitettu tonteille tarpeeksi, valottaa liikenneinsinööri Juha Hietanen Helsingin kaupungilta.

Uudemmilla asuinalueilla, kuten esimerkiksi Ruoholahdessa, Arabianrannassa, Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa, järjestelmää ei oteta käyttöön, koska näillä alueilla tarvittavat pysäköintipaikat on kaavoitettu tonteille. Kadunvarsipaikat on näillä alueilla tarkoitettu asiointi- ja vieraspysäköinnille.

-Käpylään, Kumpulaan ja Toukolaan asukas- ja yrityspysäköintijärjestelmän on suunniteltu laajentuvan seuraavassa vaiheessa muutaman vuoden kuluttua. Tästä laajennuksesta ei vielä ole päätöksiä, Juha Hietanen kertoo.

Asukaspysäköintijärjestelmän alueella asuvat autoilijat voivat hankkia tunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään katujen varsilla olevilla asukaspysäköintipaikoilla. Nämä parkkipaikat on aina merkitty liikennemerkillä. Pysäköintiä parkkikiekolla on rajoitettu näillä alueilla.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.