Arabian rantapuistoon luvassa parannuksia

Näkymä Arabian rantapuistossa. Kuva: Tiina Perälä / Näkymä Oy

Arabianrannassa sijaitsevaan Arabian rantapuistoon laaditaan suunnitelma, jonka pohjalta puiston kasvillisuutta, kulkureittejä ja toimintoja kehitetään lähivuosina.

Suunnitelman luonnos oli asukkaiden kommentoitavana 3. helmikuuta 2023 asti.

Suunnitelman luonnoksessa on ehdotettu niittyjen lisäämistä ja vastaavasti nurmikon vähentämistä. Laajemmilla niityillä halutaan lisätä monimuotoisuutta ja hillitä valkoposkihanhien oleskelua nurmialueilla.

– Näkymiä puiston lammen ja meren suuntaan avataan raivaamalla vesakkoa ja ruovikkoa säännöllisesti ja tarpeen mukaan. Puiston hoito on pitkäjänteistä toimintaa, ja tuloksia alkaa syntyä noin 3-6 vuoden aktiivisten toimien jälkeen, tiedotti Helsingin kaupunki.

Suunnitelmassa ehdotetaan joitain uusia ja siirrettäviä toimintoja Arabian rantapuistoon.

Puistossa sijaitsevia frisbeegolfkoreja siirretään väljemmälle alueelle rannan suuntaan.

Puistoon ehdotetaan perustettavaksi grillipaikkaa, joko Kumpulanpuron päähän puiston eteläosaan tai vaihtoehtoisesti rantaan puiston pohjoisosaan. Penkkejä ja pöytäpenkkiryhmiä lisätään kauttaaltaan puiston alueelle.

Arabian rantapuistossa liikutaan paljon ja eri liikennemuotojen risteämiskohdat ovat alueella haastavia. Risteysalueita ja puistossa kulkevia pyöräteitä selkeytetään suhteessa kävelyreitteihin.

– Suunnitelmaa täsmennetään palautteen perusteella. Kaupungin tavoitteena on, että Arabian rantapuiston hoito- ja kehittämissuunnitelma valmistuu toukokuussa 2023. Sen hyväksymisestä päättää kaupunkiympäristölautakunta, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.