Perinteistä puolukkapuuroa ”vispipuuroa” parempaa herkkua ei ole. Ahkerimmat käyvät nyt poimimassa puolukatkin itse, mutta tähän aikaan vuodesta tuoreita puolukoita toki saa järkevään hintaan toreilta ja lähimarketeista.
Raaka-aineet:
1 l vettä 4-5 dl puolukoita 1 dl sokeria 1,5-2 dl mannasuurimoita ripaus suolaa
Valmistusohje:
1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi. 2. Keitä marjasurvosta 10 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron. 3. Lisää sokeri, mannasuurimot ja pieni ripaus suolaa kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen. 4. Hauduta puuroa pienellä lämmöllä noin 10-15 min. välillä sekoittaen, kunnes seos on paksua. 5. Anna puuron jäähtyä kunnolla. 5. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Maistuu kylmänä tai lämmitettynä. Tarjoile maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.