Pasilan ja Kalasataman välistä aluetta kehitetään

Teollisuuskadun aluetta kehitetään – osallistu keskusteluun alueen tulevaisuudesta

Pasilan ja Kalasataman välistä aluetta kehitetään ja alueelle ollaan laatimassa kaavarunkoa. Tavoitteena on luoda Teollisuuskadun akselista merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä. Samalla parannetaan alueen yhteyksiä kävelijöiden, pyöräilijöiden, joukkoliikenteen käyttäjien ja autoilijoiden näkökulmista.

Miten suunnittelu etenee?

Kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle. Se toimii alueen asemakaavoituksen lähtökohtana ja ohjaa suurempia kaupunkirakenteellisia muutoksia alueella. Kaavarungon pohjalta valmistellaan hankekohtaisia asemakaavan muutoksia toimijoiden ja kaupungin tarpeiden mukaan.

Satamaradankadulle suunnitellaan cheerleading- ja voimisteluhallin rakentamista

Teollisuuskadun ja Satamaradankadun väliin sijoittuvalle yksityisomistuksessa olevalle tontille osoitteessa Satamaradankatu 6 valmistellaan asemakaavan muutosta. Tavoitteena on mahdollistaa cheerleading- ja voimisteluhallin rakentaminen huoltoasemarakennusten korttelialueelle.

Hankkeen toteutuminen edistää alueen kehittymistä Teollisuuskadun kaavarungon periaatteiden mukaisesti ja täydentää suuressa kysynnässä olevaa yleishyödyllisten liikuntatilojen tarjontaa Helsingin kantakaupungissa. Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja kaavan valmisteluaineistoa on esillä 21.10. saakka verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat.

Myös Sörnäistentunnelin suunnitelmat kommentoitavana

Sörnäisten ja Hermannin rantatiet yhdistävä Sörnäistentunneli tulisi liittämään merkittävät pääkatuyhteydet toisiinsa. Uuden tunnelin rakentaminen tulisi parantamaan katuliikenteen sujuvuutta ja vähentäisi merkittävästi läpiajoliikennettä tulevilla asuinrakentamisen alueilla. Hankkeen päivitetyt suunnitelmat ovat kommentoitavina 21.10. saakka Kerro kantasi -palvelussa.

Sörnäistentunnelilla on voimassa oleva asemakaava, joka hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 2013 ja kaupunginvaltuustossa 29.8.2018. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee päätöstä tunnelin rakentamisesta loppuvuodesta 2020.

Suunnittelijat paikalla pop up -pisteellä

Pop up -pisteellä voit perehtyä kaavarungon suunnitelmaluonnoksiin, tavata hankkeiden suunnittelijoita ja keskustella suunnitelmien sisällöstä. Suunnittelijat ovat tavattavissa Fredriksbergissä osoitteessa Konepajankuja 1 (Sturenkatu 14a) 28.9.–2.10.2020. Tarjolla kahvia!

Pop up -piste on avoinna ma ja pe klo 14−19 sekä ti−to klo 8.30−14. Tutustu ohjelmaan osoitteessa hel.fi/teollisuuskatu.

Kommentoi kaavarungon suunnitelmaluonnoksia verkossa

Teollisuuskadun kaavarungon suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 21.10. saakka Kerro kantasi -palvelussa. Kommentteja suunnitelmiin toivotaan saatavan kaikilta Teollisuuskadulla ja sen ympäristössä liikkuvilta ja aikaansa siellä viettäviltä – niin asukkailta, työntekijöiltä kuin muilta alueen tuntevilta. Saatua palautetta hyödynnetään kaavarungon jatkosuunnittelussa.

Näkymä Sturenkadun sillan länsipuolelta Teollisuuskadulta kohti Pasilaa (Kuva: Helsingin kaupunki ja Tengbom Arkkitehdit).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.