Viikkiin uutta puhtia ruokainnovaatioilla

Viikin kampusalueelle luodaan Helsingin yliopiston ja kaupungin yhteistyönä uusi tutkimuksen, opetuksen ja yritysten välinen innovaatiokeskittymä.

Alkuvuonna 2021 käynnistyvän hankkeen aikana kampusalueelle luodaan innovaatiotoimintaa tukeva toimintaympäristö, Viikki Innovation Platform.

Tavoitteena on lisätä tiedelähtöistä innovaatiotoimintaa tuomalla systemaattisesti yhteen opiskelijoita, tutkijoita, startup-yrityksiä sekä alan vakiintuneita toimijoita.

– Samalla haluamme tukea opiskelijoiden ja tutkijoiden osaamista yrittäjyydessä ja innovaatiotoiminassa sekä vahvistaa Viikissä tehtävän tieteen vaikuttavuutta, kertoo tiedotteessa Viikin kampusdekaani Ritva Toivonen maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta.

Hanke alkaa ruokaketjun kestävien ratkaisujen kehittämisellä Viikki Food Innovation Labissa, jonka käynnistää nyhtökauran kehittäjä, maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan työelämäprofessori Reetta Kivelä.

Viikillä on hyvät edellytykset kehittyä vaikuttavaksi innovaatioympäristöksi.

– Viikissä on tunnistettu merkittävä innovaatiopotentiaali bio- ja kestävyystieteissä. Yhdessä satsaamme nyt toimenpiteisiin, joiden avulla Viikistä lähtee syntymään yhä enemmän keksintöjä ja uusia yrityksiä, kertoo tiedotteessa Helsingin kaupungin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.