Iso katuhanke valmistumassa Helsinginkadun alueella

Saneerattua Helsinginkatua. Kuva: Louhintahiekka Oy.

Kasin katutöissä on saavutettu merkittävä etappi Kallion seudulla, sillä Helsinginkadun alue on valmistumassa. Elokuun loppupuolella alueella tehdään viimeisiä asfaltointi- ja kivitöitä sekä asennetaan muun muassa lopullisia liikennemerkkejä.

Alueen nurmialueiden korjaukset sekä istutukset tehdään arviolta syyskuun loppuun mennessä.

Valmistuva alue on yksi Kasin katutöiden kolmesta työalueesta. Helsinginkadun työalueeseen kuuluu osuus Helsinginkadusta ja Kaarlenkadusta sekä Läntinen Brahenkatu.

Valmistuneilla alueilla kaikki katupinnat on uusittu kokonaisuudessaan. Eniten on kuitenkin tapahtunut kadun alla, sillä maanalainen kunnallistekniikka on lähes täysin uudistettu. Vanhimmillaan kunnallistekniikka oli 1900-luvun alusta.

– Ratikan kulku on aiempaa sujuvampaa uusituilla raiteilla, jotka valmistuivat viime syksynä. Kiskolinjauksia on parannettu, mikä helpottaa ratikoiden kääntymistä Läntisen Brahenkadun ja Kaarlenkadun kaarteessa.

Pyöräliikenne kulkee nyt koko Helsinginkadun pituudelta yksisuuntaisilla pyöräteillä.

Autoilijoiden kannalta suurin muutos uudistetulla Helsinginkadulla on se, ettei korotetun raitiotiekaistan yli pääse ajamaan tonteille. Autoja varten on rakennettu ylityspaikka Sturenkadun liittymän itäpuolelle. Pysäköintipaikkoja on poistunut 54 ja uusia tehty 12 kappaletta.

Kasin katutyöt käynnistyi tammikuussa 2021. Urakka-alue käsittää 8-raitiolinjan reitin Kalliossa ja Töölössä. Kasin katutyöt jatkuu Töölössä alkuvuoteen 2023 saakka.

Helsinginkadun ja Sturenkadun risteysalueella tehtävät katutyöt eivät kuulu Kasin katutyöt -hankkeeseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.