Vantaan Varisto sai ilmanlaadun mittausaseman

Varistossa sijaitseva mittausasema antaa tietoa liikenteen ja katupölyn vaikutuksesta ilmanlaatuun. Kuva: HSY / Tero Pajukallio.

Länsi-Vantaan Varistoon on pystytetty ilmanlaadun mittausasema. Pääkaupunkiseudulla on kaikkiaan 11 ilmanlaadun mittausasemaa, joista kahden paikka on vaihtunut vuoden 2020 ajaksi Varistoon sekä Espoon Otaniemeen.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY selvittää uusissa kohteissa erityisesti vilkkaan liikenteen vaikutusta ilmanlaatuun.

– Osa ilmanlaadun mittausasemista on pysyviä ja osan paikkaa siirretään vuosittain. Pysyvät mittausasemat ovat joka vuosi samassa paikassa, joten niiden mittaustuloksista nähdään ilmanlaadun kehitys. Siirrettävien asemien avulla saadaan mitattua ilmanlaatua useilta eri alueilta, kertoo HSY:n ilmansuojeluyksikön päällikkö Maria Myllynen.

Variston mittausasema on sijoitettu Kehä III:n varrelle ja Otaniemen Kehä I:n lähelle. Molemmissa paikoissa mitataan typpidioksidin ja eri kokoisten hiukkasten pitoisuuksia. Variston mittaukset antavat tietoa myös katupölyn vaikutuksesta ilmanlaatuun.

Vantaan pysyvä ilmanlaadun mittausasema sijaitsee Tikkurilassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.