Hakunilaan myönteisen erityiskohtelun määrärahoja

näkymä Hakunilassa, arkistokuva

Vantaan kaupunki on myöntänyt Hakunilan seudulle erityistä aluetukea esimerkiksi musiikkiorkestereiden perustamiseen, tanssityöpajoihin ja luontoliikunnan opetukseen.

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi joulukuussa myönteisen erityiskohtelun ohjelman toimenpiteet vuodelle 2020.

Ohjelmalla pyritään vähentämään hyvinvointieroja Vantaan eri alueilla. Ohjelman toteutukseen on varattu kuusi miljoonaa euroa vuosina 2019 – 2021, kaksi miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2020 ohjelman painopisteet ovat: ”vahvistamme osaamista – turvaamme koulupolkua”, ”lasten ja perheiden hyvinvointi” sekä ”yhteisöllisyyden ja turvallisuuden vahvistaminen”.

Samalla kaupunginhallitus myönsi avustuksia myönteisen erityiskohtelun ohjelman toteuttamiseen järjestöille yhteensä 200 000 euroa. Avustusta myönnettiin orkesteri-, kahvila- ja tanssitapahtumien järjestämiseen, opettajien ja vapaaehtoisohjaajien kouluttamiseen sekä liikuntaharrastuksen tarjonnan lisäämiseen.

Esimerkiksi El Sistema Finland -yhdistykselle myönnettiin 37 000 euron avustus Tempo-toimintaan Hakunilassa, Länsimäessä ja Havukoskella. Avustuksen käyttötarkoituksena on aikuisten osallistaminen Tempo-toimintaan perustamalla Tempo-vanhempainorkestereita ja yhtyeitä asukastiloihin, järjestämällä Tempo-vanhempainiltoja sekä hankkimalla orkestereille soittimet.

Tempotoiminta tarjoaa matalan kynnyksen yhteissoittomahdollisuuden alueiden asukkaille, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Miksi Liikun ry sai 15 000 euron avustuksen. Avustus on tarkoitus käyttää hankkeeseen, jossa tarjotaan luonto-, liikunta- ja vapaaehtoiskokemuksista voimaa alakoululaisille ja heidän monikulttuurisille vanhemmilleen.

Hankkeessa koulutetaan koulun opettajia ja vapaaehtoisohjaajia sekä toteutetaan luokka- ja ryhmäkohtaista luontoliikuntaopetusta sekä yhteisiä luonto-, liikunta- ja vapaaehtoistapahtumia.

Vantaan Hiihtoseuralle Hakunilaan kaupunginhallitus myönsi 15 000 euroa liikunnallisen elämäntavan ja yhteisöllisyyden lisäämiseen. Tanssiteatteri Raatikon kannatus ry sai 26 000 euron avustuksen Hakunilaan, Havukoskelle ja Mikkolaan kohdistuvaan toimintaan. Siinä on tarkoitus järjestää muun muassa tanssityöpajoja ja esitysvierailuja viidessä päiväkodissa ja viidessä koulussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.