Vantaan kulttuuripalkinnot Emma Salokoskelle ja Vantaan Näyttämölle

Emma Salokoski Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen tähtivieraana äitienpäivän toivekonsertissa 2020.

Vantaan kaupunki on palkinnut muusikko Emma Salokosken ansioituneen taiteilijan kulttuuripalkinnolla. Vantaan Näyttämö on saanut kulttuuripalkinnon merkittävästä kulttuuriteosta.

Vantaan kulttuuripalkinnot myönnettiin Vantaan kaupunginvaltuuston kokouksessa 14. joulukuuta 2020. Molemmat palkinnot ovat 10 000 euroa.

Ansioituneen taiteilijan palkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle taiteilijalle.

– Muusikko Emma Salokoski kertoo tarinoita säveltäen ja sanoittaen, perinteestä ammentaen ja uutta luoden. Hän voi nousta lavalle yksin tai ison kokoonpanon edessä, solistina tai kuoronjohtajana. Ansioituneen taiteilijan kulttuuripalkinnolla Vantaan kaupunki onnittelee Emma Salokoskea hänen tähänastisesta hienosta urastaan, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta taas on tunnustus taidekentän elävöittämisestä, ja se voidaan myöntää kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle.

– Vantaan Näyttämöyhdistys ry perustettiin vuonna 1974 ja rekisteröitiin kaksi vuotta myöhemmin. Siitä saakka harrastajateatterissa on tehty työtä laadukkaiden esitysten eteen. Nykyään Vantaan Näyttämön riveissä on noin 100 innokasta jäsentä. He osallistuvat aktiivisesti kaikkeen teatterin tekemiseen: lavastukset, puvustukset ja valot esityksiin tehdään omin voimin.

Yhdistyksen kesäteatteritoiminta alkoi vuonna 1986, jolloin teatteri esitti Vantaan historian ensimmäisen kesänäytelmän. Toisesta kesäteatterivuodesta lähtien esitykset on pidetty Sandkullan tilan vanhalla navetalla eli Navethaliassa.

Vantaan Näyttämön Navethalia-näyttämö Hiekkaharjussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.