Katutaidereitit on avattu Hakunilassa ja Koivukylässä

Hakunilan keskustaan ja Koivukylän-Havukosken alueelle on toteutettu käveltävät ja opastetut katutaidereitit.

Taidereitit on suunniteltu yhteistyössä Vantaan kaupungin, katutaidekollektiivi Street Art Vantaan ja alueiden asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

Taidereitit koostuvat vuosien varrella tehdyistä katutaide- ja julkisen taiteen teoksista, jotka on koottu yhtenäiseksi, opastetuksi reitiksi. Reittien varrelta löytyy muun muassa kansainvälisten ja suomalaisten taiteilijoiden seinänpäätymuraaleja, teoksia sähkönjakokaapeissa ja rakennusten sokkeleissa. Alueilla on tuotettu katutaidetta Street Art Vantaan koordinoimana jo usean vuoden ajan.

Julkista taidetta edustavat reitillä muun muassa Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmiin kuuluvat Vesa-Pekka Rannikon Sulka ja tähdet- ja Varpusen sanoja- teokset Koivukylässä ja Hakunilan kirkon yhteydessä sijaitseva, seurakunnan omistama Laila Pullisen veistos.

– Toivomme että teosten kokoaminen reitiksi auttaa asukkaita ja vierailijoita nauttimaan teoksista niiden tarinoihin tutustuen, ulkona raittiissa ilmassa kävellen, kertoo taidemuseon julkisen taiteen kuraattori Anne Kaarna-Suomi.

Taidereiteistä on tehty kartat, joiden avulla voi käydä katsomassa yksittäistä teosta tai kulkea koko reitin. Kartat ovat saatavilla Street Art Vantaan ylläpitämällä sivustolla taidereitit.fi, jossa on myös tietoa jokaisesta teoksesta.

Karttoja taidereiteistä on saatavana myöhemmin keväällä myös paperisena alueiden kirjastoista ja asukastaloilta. Paperisten karttojen saatavuudesta kerrotaan taidereitit.fi-sivustolla.

Taidereitillä kulkemisessa ohjaavat myös katuvalaisinpylväisiin kiinnitetyt taideteippaukset, jotka ohjaavat teokselta toiselle. Hakunilan taideteippi on suunniteltu työpajoissa yhdessä Hakunilan lasten ja nuorten kanssa.

Hakunilan taidereitti alkaa Hakunilanraitin ja Kyytitien risteyksen tuntumasta, Skomarsin torpalta. Reitti kulkee Hakunilanraittia etelään aina Hevoshaantien risteykseen asti, josta reitti jatkuu takaisin pohjoisen suuntaan ja Hakunilantietä pitkin. Reitti päättyy lähelle alkupistettään, ja sen pituus on 2,5 kilometriä. Reitin voi kulkea myös vain osittain siten, että kääntyy takaisin pohjoisen suuntaan jo Hevoshaanpolun kohdalla, jolloin matkaa kertyy 1,5 kilometriä. Reitillä on yhteensä 19 kohdetta, joista lyhyemmän reitin varrella 13.

Koivukylän-Havukosken taidereitti alkaa Koivukylän juna-aseman vieressä olevalta Koivukylän ostoskeskukselta ja kulkee pitkin Rautkallionkatua, Eteläistä Rastitietä ja Laurantietä ja päättyy Asukastila Tuulikontille Konttitielle. Reitti on noin kilometrin mittainen, ja sen varrella on 19 kohdetta.

Taidereitit on tuotettu osana Vantaan kaupungin myönteisen erityiskohtelun ohjelmaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.