Vantaan Varia on saanut uuden lentokoneen

Vantaan kaupunki on hankkinut ammattiopisto Varian opetuskäyttöön uuden lentokoneen. Varian logoin teipattu kone saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle 16. joulukuuta 2020.

Vantaan kaupungin omistama ammattiopisto Varia järjestää huoltohenkilöstön B1-lupakirjan mahdollistavaa, korjaus- ja huoltotehtäviin valmistavaa lentokoneasentajan koulutusta. B1-lupakirja tunnustetaan koko Euroopan alueella, ja se parantaa lentokoneasentajien työllistymismahdollisuuksia myös Euroopan ulkopuolella.

Opetusta varten hankittu Canadair CRJ-200LR on pieni liikenneluokan lentokone. Se soveltuu lentokoneasennuksen, avioniikka-asennuksen ja lentokonehuoltotyön opetukseen. Uusi lentokone täydentää merkittävästi Varian opetuksessa käytettävää lentokonelaivuetta.

Varian rehtori Pekka Tauriainen ynnäsi lentokonehankinnan positiivisia vaikutuksia kaupungin tiedotteessa:

– Konehankinta mahdollistaa myös aikaisempaa laajemman maahuolinta- ja matkustamohenkilökunnan koulutuksen toteutuksen. Kaikki nämä koulutukset ovat ilmailualan toiminnan ytimessä, joten Varia pystyy kouluttamaan entistä paremmin ja laajemmin alan toimijoita.

Vilnasta Vantaalle saapunut CRJ200 perustuu CL600 liikesuihkulentokoneeseen, jonka runko on pidennetty noin kuusi metriä. Koneessa on 50 matkustajapaikkaa. CL600 on myös Suomessa käytetty konetyyppi.