Kysymystulva Nurmijärven jätehuollosta – vastaukset nettivideolla

Kuvituskuva Vantaalta

Nurmijärven kunta pyysi kuntalaisilta jätehuoltoon liittyviä kysymyksiä. Vastaukset esitetään videolla, joka löytyy kunnan nettisivujen Siistiksi-teemasivulta.

Muutoksen tuulet ovat puhaltaneet Nurmijärven jätehuollossa. Kunta liittyi vuoden 2019 alussa Kiertokapulan osakkaaksi, ja samassa yhteydessä jätehuoltoviranomaiseksi saatiin jätelautakunta Kolmenkierto.

Uudet jätehuoltomääräykset ovat tulleet voimaan keväällä 2020. Koska uutta tietoa on paljon, kunta pyysi lokakuussa 2020 nurmijärveläisiä lähettämään mieltä askarruttavia kysymyksiä roskiin, jätehuoltoon ja siisteyteen liittyen.

Kysymyksiä sai lähettää kunnan kotisivujen kautta ja postitse.

– Saimme huikean määrän kysymyksiä, ja kaikkiaan kysymyksiä saatiin yli 150. Kiitos kaikille aktiivisuudesta! Yleisimpiin kysymyksiin vastataan uudella videolla, joka löytyy kunnan Siistiksi-teemasivulla. Siellä on tekstimuodossa vastaus myös kaikkiin saatuihin kysymyksiin, kertoo Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen.

– Hienoa, että saimme mahdollisuuden yhdessä avata jätehuollon kokonaisuutta kuntalaisille. Näin saimme myös Kiertokapulan roolia tehtyä tutummaksi Nurmijärvellä. Meidän puoleemme voi aina kääntyä jätehuollon kysymyksissä ja kysyä vinkkejä lajitteluun, kannustaa Kiertokapulan viestintäpäällikkö Piia Kokko.

Jätehuolto ja siisteyden ylläpitäminen edellyttävät yhteistyötä. Videolla Nurmijärven kunnan alueisännöitsijä, jätelautakunta Kolmenkierron jätehuoltokoordinaattori, Kiertokapulan ympäristökouluttajat ja RINKI-ekopisteiden ylläpitäjä vastaavat kuntalaisten kysymyksiin, joita esittää roskajuoksijana tutuksi tullut Kaisu Paulanto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.