Vantaa keskittää palveluja perhekeskuksiin

0
180
kuvituskuva

Vantaa jatkaa perhekeskusmallin rakentamista. Tavoitteena on, että kaupunkiin muodostetaan neljä perhekeskusaluetta siten, että Vantaan jokaisella seitsemällä suuralueella toimii jokin perhekeskuksen toimipiste.

Itäinen perhekeskusalue käsittää Hakunilan suuralueen. Pohjoiseen perhekeskusalueeseen kuuluvat Korson ja Koivukylän suuralueet. Keskinen perhekeskusalue tulee sisältämään Aviapoliksen ja Tikkurilan suuralueet. Läntinen perhekeskusalue käsittää Myyrmäen ja Kivistön suuralueet. Perhekeskuksista neljä on laajan palvelun perhekeskuksia, joita sijaitsee yksi jokaisella perhekeskusalueella.

Perhekeskusmalli johtaa pienten neuvolayksiköiden lakkauttamiseen ja niiden toimintojen yhdistämiseen isompiin yksiköihin perhekeskuksiin.
Vantaan kaupungin mukaan perhekeskusten toimipisteistä asiakkaat saavat matalalla kynnyksellä monipuolisia lapsiperhepalveluja. Perhekeskusmallilla edistetään ja vahvistetaan lasten ja perheiden hyvinvointia.

– Malli vastaa palvelutarpeisiin aidolla moniammatillisuudella ja tuottaa matalan kynnyksen palveluita. Vantaalla perhekeskuskokonaisuuden muodostavat laajan palvelun perhekeskukset sekä miniperhekeskukset, joita sijaitsee kaikilla suuralueilla, kaupunki tiedotti.
Perhekeskuksissa tuotetaan neuvolapalveluja, lapsiperheiden palveluja, puhe-, toiminta-, fysio- ja ravitsemusterapiaa, perhetyötä ja neuvontaa perheoikeudellisissa asioissa. Lisäksi keskuksissa voi olla avoimia kohtaamispaikkoja sekä nuortenkeskus Nupin toimintaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.