Valtava liikuntapuisto on rakenteilla Helsingin Länsiterminaalin vieressä

Harvassa suurkaupungissa on iso liikuntapuisto kansainvälisen laivaterminaalin vieressä. Mutta Helsingissä pian on. Helsingin Länsiterminaalia vastapäätä on rakenteilla Jätkäsaaren liikuntapuisto.

Jätkäsaaren liikuntapuisto on niin laaja, että se rakennetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2019 ja toinen vaihe joskus myöhemmin.

Jätkäsaaren liikuntapuisto on viisi hehtaaria. Sinne tulee kaksi täysikokoista urheilukenttää pukusuojineen ja huoltorakennuksineen. Lisäksi suunnitelma käsittää kolme pienpelikenttää, juoksuradan, skeittipaikan, lähiliikuntapaikan ja pallottelunurmen.

Helsingin kaupunki on varannut koko hankkeen toteuttamiseen 13 miljoonaa euroa. Kustannuksia nostavat erityisesti hankalat esirakennustyöt, sillä alueella on sijainnut kaatopaikka.

Entisestä kaatopaikkakäytöstä johtuen alueella on tehty järeitä maapohjan vahvistustöitä. Erityisesti paalutustyöt ovat ollet vaativat: syvimmillään paaluja on paalutettu jopa 25 metrin syvyyteen. Lisäksi paalulaattojen alla tarvitaan kaasunkeräyskerros, pohjamaasta nousevien kaatopaikkakaasujen vuoksi.

Liikuntapuiston ja laivojen matkustajaterminaalin välissä on ainoastaan Tyynenmerenkatu. Liikuntapuiston eteen ei rakenneta Jätkäsaaren asuintaloja.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.