Vaalit käynnissä! Melkein joka toinen ehdokas läpi

Kuvituskuva. Kuva: Maarit Hohteri

Helsingissä on erittäin hyvät mahdollisuudet tulla valituksi nuorisoneuvostoon. Käynnissä olevissa vaaleissa Helsingin nuorisoneuvostoon valitaan jopa 30 jäsentä, ja ehdokkaita on vain 72.

Vantaan ja Espoon nuorisovaltuustojen sekä Helsingin nuorisoneuvoston vaalien äänestys on alkanut 11. marraskuuta. Uudet nuorisovaltuutetut valitaan 1.1.2020 alkavalle kaksivuotiskaudelle.

Helsingissä äänestys on käynnissä kouluilla ja nuorisotaloilla 29. marraskuuta asti. Tulokset julkistetaan RuutiGaalassa sekä ruutivaalit.munstadi.fi-sivustolla 3. joulukuuta.

Vantaalla ehdokkaita nuorisovaaleissa on kaikkiaan 49 henkilöä. Helsingissä ehdolle on asettunut 72 nuorta ja Espoossa 86. Äänioikeutettuja nuorisovaaleissa on pääkaupunkiseudulla yhteensä yli 62 000 nuorta.

Helsingin nuorisoneuvostossa on 30 jäsentä.

Nuorisovaltuustot ja nuorisoneuvostot ovat kuntalain edellyttämiä nuorten vaikuttamiselimiä. Ne ovat poliittisesti sitoutumattomia nuorten vaikuttajaryhmiä, jotka toimivat omissa kunnissaan ajamassa paikallisten nuorten etuja.

Tämän vuoden vaaliteemoissa korostuvat edellisten vuosien tapaan ilmastonmuutoksen torjuminen ja ympäristöasiat, turvallinen ja suvaitseva elinympäristö ja kouluympäristö sekä nuorten äänen tuominen mukaan päätöksentekoon. Myös julkinen liikenne ja kouluruoka ovat nuorisovaaleissa toistuvia teemoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.