Uusi jouluinen lastenkirja sijoittuu Helsingin pitäjän kirkonkylään

Kirkonkylän joulu-teoksen kirjoittajat Karoliina Junno-Huikari ja Riina Koivisto. Kuva: Stella Karlsson / Vantaan kaupunginmuseo.

Vantaan kaupunginmuseo on julkaissut Helsingin pitäjän kirkonkylään sijoittuvan jouluaiheisen lastenkirjan.

Kirkonkylän joulu – Jul i Kyrkoby on kertomus vantaalaisen lapsiperheen joulunajasta.
Kirjan ovat kirjoittaneet FM Karoliina Junno-Huikari ja FM Riina Koivisto. Kirjan kuvat on ottanut valokuvaaja Raisa Rautiainen. Kirja on kuvitettu valokuvin, jotka on otettu Helsingin pitäjän kirkonkylässä Vantaalla.

Joulun odotus voi tuntua pitkältä varsinkin, kun jouluun liittyy erityisiä salaisuuksia. Onneksi pitkää odotusta voi helpottaa valmistelemalla joulua leipoen, askarrellen, siivoten ja vanhoihin jouluperinteisiin tutustuen.
Helsingin pitäjän kirkonkylään sijoittuvan tietoa ja satua yhdistävän lastenkirjan teksti kuljettaa lukijan jouluvalmistelujen, odotuksen ja erilaisten sattumusten myötä kohti vuoden jännittävintä päivää, jouluaattoa. Kirjassa nousevat esille jouluun liittyvät elementit: valmistelu, perinteet ja aaton huipennuksena hyvä ruoka, tunnelma ja yhdessäolo.

Kirjan tarinaa täydentävät tietolaatikot joulusta juhlana ja perinteenä. Ne kertovat samalla vantaalaisista joulutavoista ennen ja nyt sekä avaavat jouluperinteiden taustoja. Kirjan tiedot perustuvat kirjoittajien Vantaalla tekemiin haastattelututkimuksiin, arkistolähteisiin sekä kirjallisuuteen.

Kirkonkylän joulu -teos on itsenäinen jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle, Helsingin pitäjän kirkonkylän historiasta ja rakennuksista kertoneelle lastenkirjalle Kylä, josta löytyi aarre. Uusi kirja on edellisen kirjan tavoin kääntökirja. Samassa niteessä on teksti sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vantaan kaupunginmuseon mukaan kirja toimitetaan kaikkiaan vantaalaisiin päiväkoteihin ja alakouluihin. Kirjan pääkohderyhmänä ovat 5-10-vuotiaat lapset. Kirjan on kustantanut Vantaan historiatoimikunta. Kirjoitus- ja valokuvaustyötä ovat tukeneet myös Aktiastiftelsen i Vanda ja Stiftelsen Finlandssvensk Bokkultur.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.