Twin Peaks oli konsertin teemana Martinlaaksossa

Kadi Vija oli konsertin laulusolisti. Kuva: Perttu Saksa

Maailmankuulu televisiosarja Twin Peaks oli suuren musiikkikonsertin teemana Martinlaaksossa.

Angelo Badalamentin ja David Lynchin legendaariset Twin Peaks -tunnarit heräsivät eloon Pink Twins -taiteilijakaksikon, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja jazzlaulaja Kadi Vijan yhteiskonsertissa Kulttuuritalo Martinuksessa Martinlaaksossa 25. marraskuuta 2022.

Konsertissa big band -jazziin blendattu elektroninen musiikki sai rinnalleen näyttävät Twin Peaksin teemoista inspiraation saaneet videoinstallaatiot.

– Pink Twins -taiteilijakaksikko eli Jusu ja Vesa Vehviläinen yhdistävät teoksissaan elektronista musiikkia, visuaalista kuva- ja videotaidetta ja digitekniikkaa. Suuret, psykedeeliset videoinstallaatiot ja näyttävät live-esiintymiset ovat valloittaneet sekä taidegalleriat että musiikkifestivaalit ympäri maailman, kerrottiin UMO:n tiedotteessa ennen konserttia.

– Kaksikon luoma elektroninen musiikki yhdistyy noiseen, dubiin ja psykedeliaan – ja nyt myös jazziin, kun duo saa rinnalleen 18-henkisen UMO Helsinki Jazz Orchestran muhkeat soundit.

Upeaa konserttia kiiteltiin muun muassa Martinuksen Facebooksivulla.

Etukäteistietojen mukaan Martinuksen konsertissa kuultiin big bandille ja elektroniseen musiikkiin sovitettuna muun muassa Twin Peaks-sarjan tunnuskappaleet, kuten Laura Palmer’s Theme ja Falling.

Sovitusten takana olivat Mikko Hassinen ja orkesteria johtanut Ed Partyka. Laulusolistina vieraili Kadi Vija.

Sama konsertti pidettiin myös Espoon Leppävaaran Sellosalissa edellisiltana.

Kulttisarjan asemaan noussut yhdysvaltalainen Twin Peaks tehtiin vuosina 1990-1991, ja jatko-osat vuonna 2017.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.