Tuusulassa nyt yli 40 000 asukasta – kunta onnitteli muuttajaperhettä

Kuvituskuva Tuusulan 40 000 asukasta -kampanjaan liittyen.

Tuusulan pormestari ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja kävivät onnittelemassa muuttajaperhettä Lahelassa.

Tilastokeskuksen 21. kesäkuuta 2022 tekemän tilastojulkistuksen mukaan Tuusulan asukasluku on virallisesti ylittänyt 40 000 asukkaan rajan toukokuussa, tiedotti Tuusulan kunta kesäkuussa.

Tuusulassa oli toukokuun lopussa 40 027 asukasta.

– Olemme tänään onnitelleet 40 000:tta asukasta! Niin merkittävästä tapauksesta tässä on kyse. Edellistä kymmentuhatluvun rikkoutumista juhlittiin 1990-luvun lopulla, kertoo pormestari Kalle Ikkelä.

Tuusulan 40 000:s asukas kuuluu Boxströmien perheeseen.

Pormestari Kalle Ikkelä ja valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg kävivät henkilökohtaisesti onnittelemassa perhettä tiistaina 21. kesäkuuta 2022. Boxströmit ovat asettuneet Lahelaan. Heillä on aiempia siteitä Tuusulaan, joten muutto tapahtui tutulle paikkakunnalle. Perheen vanhemmat nostavat paikkakunnasta esiin esimerkiksi sen luonnonläheisyyden.

Viime vuodet ovat olleet Tuusulalle kasvun aikaa, ja elinvoiman eteen tehty työ alkaa kantaa hedelmää. Kasvua ovat vauhdittaneet monet tekijät, kuten tarjolla olevien tonttien määrä ja Tuusulan asuntomessujen ja omien markkinointitoimenpiteiden myötä saama näkyvyys.

Tuusulan muuttovetovoima vahvistui koronapandemian aikana ja kunta kipusi välillä maan sisäisen muuttovoiton kärkikunnaksi.

Muuttajia on tullut erityisesti Vantaalta, Helsingistä ja Espoosta, ja he ovat etenkin 25–44-vuotiaita ja lapsia. Tulijoiden virta jatkuu myös seuraavina vuosina, sillä tontteja on myyty runsaasti sekä omakoti- että tuottajamuotoiseen rakentamiseen.

– Tavoittelemme kestävää kasvua pitkällä tähtäimellä. Syntyvyyden laskiessa ja kuolleisuuden noustessa Tuusulan tulee saada enemmän muuttovoittoa, ja muuttovoitto edellyttää asuntotuotantoa. Tietenkin kasvu tarkoittaa myös sitä, että pidämme kiinni pitovoimastamme. Se tapahtuu pitämällä huolta ennen kaikkea palveluiden laadusta ja viihtyisästä elinympäristöstä. Myös monipuolisista asumisen mahdollisuuksista on huolehdittava, jotta vaikkapa poismuuttoa harkitsevat nuoret ja ikäihmiset löytävät omasta kunnasta sopivia vaihtoehtoja, Kalle Ikkelä sanoo.

– Olemme lähteneet rohkeasti investoimaan kouluihin ja päiväkoteihin, ja näistä tuloksista uudet ja tulevat asukkaamme pääsevät nauttimaan tästä vuodesta eteenpäin, Ikkelä jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.