Tuusulan uudessa piknik-paikassa voi grillata makkaraa talvellakin

Tuusulanjärven rannalla sijaitsevan Anttilan tilakeskuksen ranta-alueelle on rakennettu uusi piknik-alue, jonka viimeistelytyöt tehdään keväällä 2021 lumien sulaessa.

Piknik-paikan käyttö on kuitenkin jo mahdollista kuluvan talven aikana.

– Talvisen retkipäivän Anttilan tilakeskuksen piknik-alueella voi viettää makkaranpaiston merkeissä alueen grillipaikoilla tuomalla omat puut matkassaan ja huomioimalla, että alueella ei ole talvikunnossapitoa, tiedotti Tuusulan kunta.

Alueen viimeistelytöiden valmistuttua keväällä, alue käsittää useampia piknik-pöytiä, kaksi monikäyttöistä vaikkapa makkaran tai lettujen paistoon soveltuvaa grilliä, puuvajan sekä roska-astian, joka on verhoiltu Tuusulan historiasta kertovilla kuvilla.

Piknik-alueen virallisten avajaisten kunniaksi on keväälle 2021 suunniteltu kaikille avointa espanjalaistyylistä puutarhajuhlaa. Juhla pidetään, jos koronatilanne sallii.

Anttilan tilakeskuksen rantaan rakennettu piknik-alue liittyy tilakeskuksen alueen laajempaan kehittämistyöhön, jonka tavoitteena on lisätä alueen virkistyskäyttöä. Alueen käyttömahdollisuuksiin on haettu suuntaan kansainvälisen Europan 15 -arkkitehtuurikilpailun avulla. Piknik-pöydät ovat kilpailun hedelmiä.

– Uusi piknik-alue lisää Tuusulanjärven virkistyskäytön mahdollisuuksia ja tuo kauniin järvimaiseman asukkaiden saavutettavaksi. Alue on oivallinen lähiretkeilykohde, kertoo Tuusulanjärven ja jokilaakson alueen kehittämistyöryhmän koordinaattori ja kaavasuunnittelija Terhi Wermundsen.