Cooper on Järvenpään uusi tyylikäs päiväkoti

Järvenpään Hyvinvointikampuksella Lääkärinkujalla on avattu uusi, tyylikkään näköinen lasten päiväkoti, jonka nimenä on Cooper.

Samalla päiväkoti Pehtoorin ja päiväkoti Puistolan toiminta on siirretty Cooperin tiloihin.

Kaupungin omistamassa päiväkoti Cooperissa on kahdeksan lapsiryhmää, joista yhdessä järjestetään myös esiopetusta. Uuteen päiväkotiin mahtuu 192 lasta.
Musta-keltainen rakennus on kaksikerroksinen ja kooltaan 2401 neliömetriä.

– Energiatehokkaan rakennuksen lämmityksessä ja viilennyksessä hyödynnetään maalämpöä. Rakennuksen katolla on noin 120 neliömetrin aurinkopaneelisto, tiedotti Järvenpään kaupunki.

Päiväkodin yläpihalle on rakennettu istutuslaatikot, joihin Hyvinvointikampuksen asukkaat sekä päiväkodin lapset voivat yhdessä kesäisin istuttaa esimerkiksi hyötykasveja.

Päiväkodin tilat ovat muunneltavissa eri käyttötarpeita varten. Tilojen suunnittelut lähtökohtana on ollut, että eri sukupolvilla on mahdollisuus kohdata toisensa päiväkodin tiloissa. Cooper toimii tapaamispaikkana lapsiperheille, yhdistyksille sekä kampusalueen muille käyttäjille. Muun muassa ensimmäisen kerroksen kotikeittiö ja ryhmätila ovat vuokrattavissa järvenpääläisten käyttöön, samoin toisen kerroksen liikuntasali.

– Päiväkoti Cooper toimii osana Hyvinvointikampusta, joka on rakennettu Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen ympärille. Hyvinvointikampus yhdistää monipuolisilla palveluillaan ihmisiä eri ikäryhmistä.

Hyvinvointikampuksella toimivat päiväkodin lisäksi myös esimerkiksi ikääntyvien asumispalvelut, oppilaitokset sekä lounaskahvila Cooperin Kulma.

Päiväkodin ruokasali ensimmäisessä kerroksessa