Tuusulan osallistuva budjetointi: lätkätori ja lasten harrastuksia

Kuvituskuva

Tuusulan osallistuvan budjetoinnin äänestys on ratkennut. Toteutukseen on valittu 34 äänestyksessä ollutta ehdotusta.

Tänä vuonna jaossa oli 100 000 euroa ja summasta kisasi 95 asukkaiden ideoihin pohjautuvaa ehdotusta. Äänestysaikana 15.3.-15.4.2019 annettiin yli 5 000 ääntä. Määrällisesti eniten ääniä saivat ehdotukset alueiden yleisilmeen kohentamisesta sekä lasten harrastus- ja vapaa-ajan toiminnoista.

Ehdotuksista äänestettiin seitsemässä eri aihealueessa. Taiteen ja kulttuurin aihealueen voittajaksi tuli MM-Lätkätori 2019. Hyvinvoiva Tuusula aihealueessa eniten kannatusta sai lasten harrastustoiminnan tukeminen. Hyrylässä, Jokelassa ja Riihikalliossa yleisilmeen kohentaminen sai eniten ääniä. Kellokoskella suosituin ehdotus oli alakouluikäisten harrastustoiminnan tukeminen. Lahelan ja kylien alueella puolestaan toiminnan lisääminen Rusutjärven uimarannalle.

– Voittaneiden ehdotusten toteuttaminen alkaa saman tien, lupaa osallisuuskoordinaattori Tanja Kivikoski kunnan tiedotteessa.

Jatkossa kaikki kiinnostuneet voivat seurata näiden asukkaiden ideoihin perustuvien ehdotusten toteutumista sähköiseltä osallistumisalustalta, Kivikoski jatkaa.

Kirjautuneita äänestäjiä oli noin 600 henkilöä. Suosituimmaksi äänestystavaksi osoittautui verkon kautta äänestäminen, minkä lisäksi kuntalaisilla oli mahdollisuus äänestää 23 eri pop up -äänestyspisteessä.

– Pilotoimme sähköistä osallistumisalustaa nyt ensimmäistä kertaa osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä. Kehittämisehdotuksia on tullut tasaisesti koko kuukauden ajan, kun äänestys on ollut käynnissä, yhteisömanageri Katja Repo kertoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.