Taiteilija koosti ehtoollispöydän Hietaniemen rantaan ajautuneesta roskasta

Ehtoollinen on katettu, Maaretta Caselius

Töölössä sijaitsevan Galleria Lapinlahden tilassa järjestetään edelleen taidenäyttelyjä, vaikka Kunst-taiteilijakollektiivin ylläpitämä galleria lopetettiin viime tammikuussa. Lapinlahden Lähde Oy:n hallinnoimaa tilaa on sen jälkeen annettu vuokralle taiteilijavetoisesti.

Nyt Lapinlahden gallerian tiloissa on avattu näyttely nimeltään Merestä – Tales from the Sea. Näyttely jatkuu 19. toukokuuta saakka.

Näyttelyssä Maaretta Caselius, Risto Puurunen ja Esa Kotilainen pohtivat merten roskaantumis- ja saastumisongelmaa taiteen keinoin. Näyttelyn installaatiot ja maalaukset kertovat tarinoita, ja äänimaisema täyttää tilan.

Risto Puurunen on kehittänyt 3D-valoa luovan stereotaskulampun ja tehnyt tätä tekniikkaa

käyttäen useita installaatioita viime vuosien aikana. Merestä-näyttelyn teoksessa hän käyttää muun muassa mikroaaltouuneja sekä kierrätysmateriaaleista tehtyjä akvaarioita, jotka toimivat sekä etu- että takaprojisointipintoina.

Puurusen Shadows In the Air –sarjan teokset luovat tilaan maagisen tunnelman: mikä on todellisuutta, mikä ei?

Maaretta Caselius työskentelee muun muassa kierrätysmateriaalien kanssa, ja näyttelyn teokset herättelevät näkemään asioita uusista näkökulmista. Caseliuksen videoinstallaatiossa Sorrow visuaalinen vedenalainen maailma on yhtä Kotilaisen säveltämän äänimaiseman kanssa ja kysymykset merten tilasta tulevat iholle. Esillä on myös Caseliuksen installaatio Ehtoollinen on katettu. Ehtoollispöydän ateriat taiteilija on koostanut merenrantaan ajautuneesta roskasta, jota hän on kerännyt Lapinlahden ja Hietaniemen alueelta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.