Tuusulan kunnan kulttuuri- ja taideavustuksia haettiin vilkkaasti

Meidän Festivaali toteutti esityksiä viime kesänä mielikuvituksellisesti ja koronaturvallisesti kierroksen muodossa Halosenniemen alueella. Kuva: Kari Kohvakka.

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustuksia kulttuuri- ja taidetoimintaan vuodelle 2021 haettiin 49 hakemuksella. Haettavien summien määrä kasvoi edellisvuoteen nähden lähes puolella ja etenkin ammattitaiteilijat hakivat työskentelyapurahaa aktiivisesti.

Päätökset kulttuuri- ja taidetoiminnan avustuksista tehtiin 18.2.2021 kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa. Haettu rahasumma oli yhteensä 340 973 euroa ja haettujen avustusten summat vaihtelivat välillä 300 – 50 000 euroa.

Kulttuuritoiminnan tukemiseen vuodelle 2021 oli varattu yhteensä 145 000 euroa. Avustuksia myönnettiin yksityisille taiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä kulttuuriyhdistyksille ja ryhmille. Kulttuuriyhdistysten osuus avustuksista oli 66 prosenttia eli 96 050 euroa.

Vuonna 2020 kulttuuri- ja taideavustusta saaneista peräti 23 prosenttia haki avustuksen käyttötarkoituksen muutosta tai siirtoa vuodelle 2021. Yhteensä avustuksia siirrettiin 40 400 euron edestä. Pääasiallisena syynä siirroille oli koronapandemia.

– Saimme tänä vuonna paljon uusia hakijoita. Avustuksiin varattu summa riitti kattamaan vain runsaan 40 prosenttia haetusta määrästä. Voi olla, että olemme uudenlaisen tilanteen edessä ensi vuonna, jos hakijoina on entistä suurempi joukko kulttuurin ja taiteen tekijöitä ja harrastajia, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen kertoi kunnan tiedotteessa.

Yleisimmät kohteet, joihin avustuksia haettiin ja myös myönnettiin, olivat teatteritoiminta, musiikkitoiminta ja -tapahtumat sekä yleisötapahtumat.

Tuusulan kunnan tiedotteen mukaan Tuusulan Taiteiden yö ry on suurimman avustuksen saaja 27 000 euron avustuksella. Muita isompia yksittäisiä avustussummia saivat Keski-Uudenmaan Teatterin kannatusyhdistys ry (22 000 euroa), Järvenpään Sibelius-seura ry Meidän Festivaalin tuottamiseen (11 000 euroa), Jokelan Närkästysjuhlia järjestävä Jekku ry (8 500 euroa) ja Lampirock ry (7 500 euroa).

Ammattitaiteilijoiden työskentelyrahaa sai vuonna 2020 viisi taiteilijaa. Tänä vuonna apuraha myönnettiin yhdelletoista hakijalle.

Meidän Festivaali toteutti esityksiä viime kesänä mielikuvituksellisesti ja koronaturvallisesti kierroksen muodossa Halosenniemen alueella. Kuva: Kari Kohvakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.