Tuusulan harvinaiset museot avautuvat yleisölle pariksi viikoksi

Jokelan tiilitehdas. Kuva: Sami Mannerheimo

Tuusulassa järjestetään ensimmäisen kerran Tuu museoon -viikot 30.7.-11.8.

Silloin avoinna on myös sellaisia museoita, jotka ovat normaalisti vähemmän auki tai vain tilauksesta.

Normaalien aukioloaikojensa puitteissa palvelevat Halosenniemi, Taiteilijakoti Erkkola, Aleksis Kiven kuolinmökki, Lottamuseo ja Ilmatorjuntamuseo. Vakituisesti avoinna olevien museoiden lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua Jokelan tiilitehtaan alueeseen, Kellokosken Ruukin tehdasmuseoon, Kellokosken sairaalanmuseoon, Tuusulan Automuseoon, Tuusulan työläiskotimuseoon ja Klaavolan taloon. Nämä kohteet ovat silloin auki tiistaista sunnuntaihin kello 11-17.

Jokelan tiilitehtaan aluetta on kohennettu kesän aikana. Siellä on saatu tiiliuunin suojarakennuksen ja vanhan ruokalan hienot interiöörit esiin, tiedotti Tuusulan museo.

Tuusulan museo on rakentanut Jokelan tiilitehtaalle pop up -museon. Ruokalarakennuksessa toimii näyttelyn lisäksi myös kahvila kahden viikon ajan. Yleisöopastus on tiistaista sunnuntaihin joka päivä kello 13.

Kellokosken ruukin tehdasmuseo esittelee Kellokosken ruukin historiaa ja tuotantoa. Kellokosken sairaalamuseo puolestaan kätkee sisälleen länsimaisen mielisairaanhoidon historian.

Tuusulan automuseo kertoo paikallisesta kuljetusalan yrittäjästä Raimo Stenvallista aina 1930-luvulta lähtien. Tuusulan työläiskotimuseo esittelee maalaispitäjän käsityöläisten elämää 1900-luvun alkupuolella.

Tuu museoon -viikkojen aikana museoihin on normaalit pääsymaksut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.