Tunneliurakassa oleva Patterimäki sai mobiililuontopolun

Pitäjänmäki-Pajamäen seudulta löytyy mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa ja nykyaikaa uuden julkisen palvelun muodossa.

Patterimäen ympäristössä on avattu nykyaikaisilla älypuhelimilla toimiva Patterimäen mobiililuontopolku, joka johdattaa muun muassa yli sata vuotta vanhojen sotalinnoitusten äärelle.

Patterimäen mobiililuontopolku on uusi palvelu, joka luotiin olemassa olevan Citynature-verkkosivuston yhteyteen. Patterimäen fyysinen luontopolku on ollut olemassa pitkään, samoin Patterimäen ensimmäisen maailmansodan aikaiset maalinnoituslaitteet, taisteluhaudat sekä toisen maailmansodan aikainen ilmatorjuntapatteri.

Mobiililuontopolku tarkoittaa sitä, että virkistysreittiä seurataan kännykän avulla menemällä nettiosoitteeseen citynature.eu/fi/pajamaki-tali. Reitin kohteita ei ole merkitty maastoon. Patterimäkeen on pystytty ainakin yksi opastetaulu, jossa on ohjeet mobiililuontopolun käyttöön.

Valittavana on kaksi virkistysreittiä: Patterimäen luontopolku sekä Mätäjoen ja Talin puutarhan kierros.

Patterimäen mobiililuontopolku on suunniteltu osana Helsingin kaupungin osallistavan budjetoinnin OmaStadi-hankkeita.

– Aloitteen tekijöinä ovat toimineet alueen asukkaat. Hanke on valittu toteutettavaksi helsinkiläisten yhteisellä äänestyksellä, kerrotaan infotaulussa Patterimäen juurella.

Erityisen mielenkiintoiseksi käyntikohteeksi Patterimäen tekee tällä hetkellä se, että Patterimäen kallioalueen uumenissa suoraan sotalinnoitusten alapuolella louhitaan parhaillaan mittavaa raitiotietunnelia Raide-Jokerin käyttöön. Historia ja nykyaika lyövät siis monella tavalla kättä Patterimäessä.

Jani Jakonen

Patterimäen linnoitusta
Raide-Jokerin tunnelin suuaukko on jo näkyvissä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.