Vantaan ratikka tunneliin Tikkurilassa

Kuvituskuva

Vantaan raitiotie aiotaan suunnitella tunneliin Tikkurilan kohdalla.

Vantaan kaupunginhallitus päätti 26. huhtikuuta, että Ratakujan linjaus valitaan lähtökohdaksi ratikan asemakaavoitukseen ja katusuunnitteluun.
Vantaan ratikan reitille Tikkurilassa on vuosien aikana ollut monia linjausvaihtoehtoja. Kaupungin mukaan näistä kaikista parhaaksi on osoittautunut Ratakujan kautta kulkeva tunneli. Linjaus tuli päätettäväksi nyt, sillä se vaikuttaa muiden ajankohtaisten hankkeiden etenemiseen Tikkurilan keskustassa.

– Ratakujan tunneli on Lummetien vaihtoehtoon verrattuna nopeampi ja siltä on sujuvimmat vaihtoyhteydet sekä juniin että busseihin. Lummetien vaihtoehto sijaitsee kauempana ja sen johdosta käyttäjämäärät jäisivät vähäisemmiksi kuin Ratakujan vaihtoehdossa, kaupunki tiedotti kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Ratakujan tunneli sijoittuu Tikkurilan matkakeskuksen lähelle, mikä mahdollistaa sujuvat vaihdot juniin ja busseihin. Lisäksi Tikkurilan matkakeskuksen yhteydessä oleva kauppakeskus tarjoaa kaupalliset palvelut, joita matkustajat pystyvät hyödyntämään esimerkiksi vaihtojen yhteydessä. Tikkurilan matkakeskus on koko raitiotien merkittävin solmupiste, ja sen kautta kulkee arviolta 60 prosenttia ratikan matkustajista.

Ratakujan vaihtoehdon teknistä rakennettavuutta on arvioitu, ja tunneli on todettu mahdolliseksi rakentaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.