Tuleeko vuoden paras suomalaisesiintyjä Malminkartanosta? -huippuehdokkaat julkistettu

Arvostetussa MTV European Music Awards –palkintogaalassa kilpaillaan tänäkin vuonna parhaan suomalaisesiintyjän tittelistä (Best Finnish Act).

Kisaamassa ovat Malminkartanosta kotoisin olevan Teflon Brtohersien Lähiöunelmii, soolouransa aloittanut Vesala Älä droppaa mun tunnelmaa -singlellään, Antti Tuisku Pyydä multa anteeks kunnolla -kappaleellaan, ja lisäksi Evelinan Honey sekä Nikke Ankaran Värifilmi. Katsojat voivat äänestää suosikkiartistejaan osoitteessa mtvema.com. Äänestys päättyy 5.11. klo 00.59.

Teflon Brothers on kolmen Helsingin Malminkartanosta kotoisin olevan artistin, Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama rap-ryhmä.

Yhtyeen ensimmäinen kappale Matkal Kotiin julkaistiin 2006 Adihasla-elokuvan soundtrackillä. Esikoisalbumi T, joka julkaistiin vuonna 2009 oli kevyesti humoristinen ja nojasi perinteisempään rap-ilmaisuun. Toinen levy (c)julkaistiin 2010 ja se sai suurimmat vaikutteensa bossa novasta eikä ollut varsinaisesti hiphoppia. Teflon Brothers tekee juuri sitä juttua mitä haluaa, eikä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa musiikkiinsa. 2013 ilmestyneen Valkoistendyynien ratsastajat -albumin singlet ”Lähestymiskieloja” ja ”Poimunopeus” nostattivat jo odotuksia uutta albumia kohtaan, ja viimeistään potin räjäytti “Seksikkäin Jäbä”, jossa ovat mukana myös Stig ja Meiju Suvas. Vuonna 2014 ilmestyneeltä Isänpäivä-levyltä hiteiksi nousivat Maradona (kesä ’86) ja vuoden 2014 jääkiekon maailmanmestaruusotteluiden Suomen virallinen kisabiisi Kendo Anthem. Maradona (kesä ’86) myi platinaa ja Kendo Anthem kultaa. Myös itse Isänpäivä-albumi myi kultaa.

Vuonna 2014 Teflon Brothers myi paikan bändistään 50000 eurolla. Paikan lunasti lopulta Ilari Sahamies, jota kuullaan keväällä 2015 julkaistulla ”Pämppää”-singlellä. Pämppää myi platinaa kesän aikana, nousi Spotifyn kesän 2015 soitetuimmaksi kappaleeksi ja valittiin kesän 2015 kesähitiksi. Tämän lisäksi Pämppää nousi vielä Suomen katsotuimmaksi musiikkivideoksi Youtubessa vuonna 2015. Kaiken kaikkiaan Telfon Brothersin musiikkivideoita on katsottu Youtubessa lähes 25 miljoonaa kertaa.

”Teflonit on kuin bakteeri, joka etenee, kunnes se tapetaan. Siihen ei sivulliset tekijät vaikuta. Tefloneille sopii se, että aiheutetaan pahennusta ja hämmennystä” – Heikki Kuula

MTV:n Gaalan uusin esiintyjäjulkistus on Kings of Leon

Fanit pääsevät osallistumaan MTV European Music Awards (EMA) -palkintogaalaan sosiaalisen median eri kanavissa ennennäkemättömällä tavalla: palkintogaalan livelähetyksen aikaan fanit voivat keskustella Facebook Messenger -botin kanssa. Lisäksi he voivat seurata gaalan backstage-juontajan Becca Dudleyn show’ta mm. Facebook Livessä. Gaalan uusin artistijulkistus on yhdysvaltalainen rocksuosikki Kings of Leon, joka esiintyy myös gaalaa edeltävänä päivänä 5. marraskuussa Rotterdamin World Stage -lavalla.

Palkintogaalaan ei koskaan aiemmin ole voinut osallistua yhtä interaktiivisesti kuin 2016 MTV EMA -gaalaan, jonka MTV näyttää suorana lähetyksenä Rotterdamin Ahoy-areenalta sunnuntaina 6. marraskuuta klo 22.00 alkaen. Perinteisen livelähetyksen lisäksi fanit voivat kysyä aiheeseen liittyviä kysymyksiä Facebookin Messenger -botilta tai kurkistaa kulisseihin brasilialaisen poptähden Hugo Glossin Instagramissa sekä pop-rap-duo Jack & Jackin juontajien kautta Snapchatissa. MTV julkaisee myös osan katsojien #MTVBump ja #MTVEMA -hastageilla merkityistä Instagram-sisällöistä.

Gaalan virallinen, MTV:n Becca Dudleyn juontama backstage-show näytetään suorana MTVEMA.com-kanavalla sekä Facebook Livessä ja se sisältää useita illan kuumimpien artistien haastatteluita sekä GIF-animaatioita.

Show näytetään livevideona myös MTV Playn kännykkäsovelluksessa, ja se sisältää ennennäkemätöntä materiaalia. MTV EMA -sovellus näyttää lisäksi 360-asteista videokuvaa Ahoy-areenalta, joten katsojat pääsevät astumaan gaalaan livenä virtuaalitodellisuuden kautta.

Kings of Leon MTV World Stage -lavan tähtiesiintyjäksi ja palkintogaalassa mukana myös OneRepublic

Kansainvälistä suursuosiota niittänyt yhdysvaltalainen rockyhtye Kings of Leon on nimetty MTV World Stage -lavan pääesiintyjäksi. MTV World Stage -esitys on palkintogaalaa edeltävänä iltana Rotterdamin Old Luxor -teatterissa. Yhtye on ehdolla MTV:n paras alternative -kategoriassa (best alternative) ja tulee nousemaan lavalle myös palkintogaalassa.

Viimeksi Kings of Leon esiintyi MTV EMA lavalla vuonna 2013 Beautiful War -hitillään. Platinaa myyneen yhtyeen seitsemäs studioalbumi WALLS julkaistiin 14. lokakuuta ja se sisältää sinkun nimeltä Waste a Moment.

Muita MTV EMA -gaalan jo aiemmin julkistettuja tähtiesiintyjiä ovat muun muassa Bebe Rehxa, Bruno Mars, Martin Garrix, Afrojack, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham, Zara Larsson. Lavalle nousee myös yhdysvaltalainen, Apologize-hitillään suursuosion saavuttanut pop rock -yhtye OneRepublic.

Kuvassa Teflon Brothers.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.