Töölön terveysaseman kanssa voi ”chattailla”

Töölön terveysasema on ottanut käyttöön uuden chatti-palvelun, jossa asiakas saa terveyteen ja sairauksiin liittyvä neuvoja. Lisäksi voi kysyä terveyspalveluista.

– Chatissa voidaan asioida sekä anonyymisti että kirjautuneena. Tarkoitus on, että Töölön kokeilun jälkeen palvelu laajenee myös muille Helsingin terveysasemille, kehittäjäylilääkäri Marja-Liisa Lommi kertoo kaupungin tiedotteessa.

Chatti-palvelussa voidaan arvioida flunssaa tai vatsatautia potevan yhteydenottajan sairausloman tarve. Palvelun kautta saa myös rokotusreseptejä hepatiittia, puutiaisaivokuumetta ja keuhkokuumetta vastaan. Chatissa ei voi varata tai peruuttaa vastaanottoaikoja.

– Uusi palvelu on lähtenyt ammattilaisten mielestä hyvin käyntiin. Asiakkaiden kysymyksiin vastaavat Helsingin terveysasemien hoitajat. Chattityö tuo heillä mukavasti vaihtelua terveysasematyöhön, projektipäällikkö Laura Kosonen kertoo.

Helsingin kaupunki on myös ottanut ensiaskeleen Töölön terveysaseman lakkauttamiseen tähtäävässä projektissa. Kaupunki on aloittanut Helsingin keskustan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen asemakaavoituksen Kamppiin, ja uuteen keskukseen on tarkoitus yhdistää lähiseudun terveysasemia.

Jani Jakonen