Oho mikä festivaali tulossa Kruununhakaan!

Kruununhaassa järjestetään erikoinen tapahtuma kesäkuussa. Nimittäin valistusajan kulttuurifestivaali, jossa esitetään 1700-luvun musiikkia ja nähdään aikakauden tyylisiä pukuja.

XVII Les Lumières – Valistusajan kulttuurifestivaalin 15.-16.6.2019 teemana on Salainen agenttimme Johan Anders Jägerhorn. Kahdessa taiteellisen johtajan, pianisti Marja Rumpusen suunnittelemassa ja dramatisoimassa konsertissa Suomenlinnan Tenalji von Fersenissä ja Kruununhaan Ritarihuoneella esiintyvät muun muassa Irlannin barokkiorkesteri solistinaan mezzosopraano Sinéad O´Kelly ja johtajanaan Peter Whelan, taikuri ja näyttelijä Robert Jägerhorn sekä näyttelijät Joachim Wigelius ja Pia Runnakko.

Festivaalin innoittajana on salaperäinen Johan Anders Jägerhorn (8.4.1757 – 6.3.1825), joka oli Kustaa III:n tukija, Suomen itsenäisyyden esitaistelija, Suomenlinnan Walhalla salaseuran perustaja ja vieläpä ranskalaisten agentti Irlannin Itsenäisyystaistelun valmistelussa 1797. Jägerhornin roolissa nähdään hänen jälkeläisensä, maineikas taikuri ja näyttelijä Robert Jägerhorn.

Dramatisoidussa konsertissa Irlannin salainen agenttimme Johan Anders Jägerhorn Ritarihuoneella sunnuntaina 16.6. kello 19 kotiin palannut paroni Jägerhorn kertoo Irlannin vapaustaistelun kiemuroista, ystävänsä lordi Edward Fitzgeraldin kohtalosta, Englannin salaisesta palvelusta ja Lontoon Towerin hyytävästä vankilasta.