Kiemurteleva pinkki taideteos nousee Kalasatamaan

Kalasataman Alepan edustalla on pystytetty erikoisen näköistä kiemurtelevaa vaaleanpunaista ympäristötaideteosta kesäkuun alussa.

Jos on teos harvinaisen näköinen, niin on myös nimikin erikoinen. Taideteoksen nimi on Early One Morning, Eternity Sculpture. Saa nähdä, keksivätkö Kalasataman asukkaat värikkäälle teokselle jonkin helpomman lempinimen. Teoksen on suunnitellut ruotsalainen taiteilija Jacob Dahlgren.

Helsingin kaupungin taidemuseon nettisivulla kerrotaan, että ympäristöteos julkistetaan Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Tilaisuuden vetää Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Capellanaukiolle nouseva teos on jo ehtinyt jakaa mielipiteitä Kalasatamassa. Osa tykkää, osa ei. Helsingin taidemuseo luonnehtii, että uusi julkinen teos tuo väriä ja leikillisyyttä Kalasatamaan.

Taiteilijan mukaan vaaleanpunainen teräsveistos on kuin leikki, jossa piirretään yhtenäisellä viivalla nostamatta kynää paperista.

Jacob Dahlgren haluaa luoda kaupunkiin paikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden hengähdystaukoon ja leikkiin.

Early One Morning, Eternity Sculpture kutsuu luokseen ja sitä voikin ajatella kohtaamispaikkana, sillä sen alimpien tasojen päälle voi istua. Kiipeily on kuitenkin kielletty, kerrotaan taidemuseon verkkosivulla.

Jani Jakonen