Töölön terveysasema Kamppiin arviolta 2027

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelu Kamppiin etenee, sillä Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman 7. kesäkuuta 2021.

Hankesuunnitelman käsittely etenee seuraavaksi Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Toteutuessaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen johtaa Töölön, Viiskulman ja Laakson terveysasemien lakkauttamiseen. Niiden toiminnot keskitetään keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Hankesuunnitelman mukaan Lauttasaaren terveysasema säilyy, mutta siellä tullaan tarjoamaan suppeampia palveluja.

Töölön terveysasema toimii tällä hetkellä Laakson terveysaseman tiloissa, koska Kivelän sairaala-alue on peruskorjauksessa. Töölön ja Laakson terveysasemat on myös yhdistetty uudeksi Kivelän terveysasemaksi. Se muuttaa Kivelän sairaala-alueen peruskorjauksen valmistuttua takaisin Töölöön, ja sieltä siis myöhemmin Kamppiin.

Hankesuunnitelman mukaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus rakennetaan Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle osoitteeseen Salomonkatu 8a.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuoden 2023 alussa, mikäli asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

– Tällöin rakennustyöt valmistuvat vuoden 2027 alussa ja toiminta uusissa tiloissa voi käynnistyä kesällä 2027, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.