Töölön terveysasema Kamppiin arviolta 2027

Kuvituskuva

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelu Kamppiin etenee, sillä Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman 7. kesäkuuta 2021.

Hankesuunnitelman käsittely etenee seuraavaksi Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Toteutuessaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen johtaa Töölön, Viiskulman ja Laakson terveysasemien lakkauttamiseen. Niiden toiminnot keskitetään keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Hankesuunnitelman mukaan Lauttasaaren terveysasema säilyy, mutta siellä tullaan tarjoamaan suppeampia palveluja.

Töölön terveysasema toimii tällä hetkellä Laakson terveysaseman tiloissa, koska Kivelän sairaala-alue on peruskorjauksessa. Töölön ja Laakson terveysasemat on myös yhdistetty uudeksi Kivelän terveysasemaksi. Se muuttaa Kivelän sairaala-alueen peruskorjauksen valmistuttua takaisin Töölöön, ja sieltä siis myöhemmin Kamppiin.

Hankesuunnitelman mukaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus rakennetaan Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle osoitteeseen Salomonkatu 8a.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuoden 2023 alussa, mikäli asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

– Tällöin rakennustyöt valmistuvat vuoden 2027 alussa ja toiminta uusissa tiloissa voi käynnistyä kesällä 2027, kerrotaan kaupunginhallituksen päätöksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.