Lauttasaari saanee pitää oman terveysasemansa

Kuvituskuva

Helsinki lakkauttaa lukuisia terveysasemia jatkossakin perustaessaan isoja terveys- ja hyvinvointikeskuksia, mutta Lauttasaaressa säilyy näillä näkymin kaupunginosan oma lähiterveysasema.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelu Kamppiin etenee, sillä Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman 7. kesäkuuta 2021.

Hankesuunnitelman käsittely etenee seuraavaksi Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Toteutuessaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen johtaa Töölön, Viiskulman ja Laakson terveysasemien lakkauttamiseen. Niiden toiminnot keskitetään keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Sen sijaan Lauttasaaren terveysasema säilyy hankesuunnitelman mukaan.

– Eteläisen suurpiirin alueen asukkaita palvelee jatkossa myös Lauttasaaren terveysasema. Lauttasaaren terveysasemalla tullaan tarjoamaan suppeampia palveluja ja se tukeutuu keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen. Näin varmistutaan siitä, että alueella on riittävästi palvelutiloja vastaamaan väestönkasvun aiheuttamiin palvelutarpeisiin, kerrotaan kaupunginhallituksen esityksessä valtuustolle.

Hankesuunnitelman mukaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus rakennetaan Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle osoitteeseen Salomonkatu 8a.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuoden 2023 alussa, mikäli asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

– Tällöin rakennustyöt valmistuvat vuoden 2027 alussa ja toiminta uusissa tiloissa voi käynnistyä kesällä 2027, kerrotaan kaupunginhallituksen esityksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.