Lauttasaari saanee pitää oman terveysasemansa

Helsinki lakkauttaa lukuisia terveysasemia jatkossakin perustaessaan isoja terveys- ja hyvinvointikeskuksia, mutta Lauttasaaressa säilyy näillä näkymin kaupunginosan oma lähiterveysasema.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnittelu Kamppiin etenee, sillä Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman 7. kesäkuuta 2021.

Hankesuunnitelman käsittely etenee seuraavaksi Helsingin kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Toteutuessaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentaminen johtaa Töölön, Viiskulman ja Laakson terveysasemien lakkauttamiseen. Niiden toiminnot keskitetään keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Sen sijaan Lauttasaaren terveysasema säilyy hankesuunnitelman mukaan.

– Eteläisen suurpiirin alueen asukkaita palvelee jatkossa myös Lauttasaaren terveysasema. Lauttasaaren terveysasemalla tullaan tarjoamaan suppeampia palveluja ja se tukeutuu keskustan terveys- ja hyvinvointikeskukseen. Näin varmistutaan siitä, että alueella on riittävästi palvelutiloja vastaamaan väestönkasvun aiheuttamiin palvelutarpeisiin, kerrotaan kaupunginhallituksen esityksessä valtuustolle.

Hankesuunnitelman mukaan keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus rakennetaan Kampin metroaseman läntisen lippuhallirakennuksen paikalle osoitteeseen Salomonkatu 8a.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa vuoden 2023 alussa, mikäli asemakaavan muutos on saanut lainvoiman.

– Tällöin rakennustyöt valmistuvat vuoden 2027 alussa ja toiminta uusissa tiloissa voi käynnistyä kesällä 2027, kerrotaan kaupunginhallituksen esityksessä.