Tikkurin uuteen kortteliin halutaan 25-kerroksinen maamerkki

Kuvituskuva

Keskeisellä paikalla aivan Tikkurilan ytimessä sijaitsevaan Tikkurin kortteliin suunnitellaan palvelujen, liike- ja toimitilojen sekä asuntojen kokonaisuutta. Alustavien suunnitelmien mukaan hanke voisi sisältää 25-kerroksisen tornitalon.

Korttelille on haettu asemakaavamuutosta, jolla nykyinen Tikkurin kauppakeskus purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uusi keskustakortteli. Kortteliin tulisi edelleen liiketiloja katutasoon ja toiseen kerrokseen.

– Vantaan tavoitteena on, että Tikkurila edelleen vilkastuu, uudistuu ja vankistaa asemaansa Vantaan keskuksena tulevina vuosikymmeninä. Tikkurilassa historian eri kerrokset ovat nähtävissä, ja uusien hankkeiden toivomme ammentavan edeltäjistään ja sovittavan yhteen uutta ja vanhaa, kuten tässäkin suunnitelmassa on visioitu. Maanomistajan toteutusehdotus mahdollistaa uudenlaista kaupunkielämää ja toimii korttelin suunnittelun lähtökohtana, kertoo Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine tiedotteessa.

Uuden korttelin korkeus kohoaisi Tikkurilan kirkon ja Vantaan kaupungintalon suunnasta viidestä kerroksesta kohti Dixiä ja kaakkoiskulman 25-kerroksista asuintornia. Liiketilojen ja toimistotilojen määrä ei vähene nykyisestä. Pysäköinti sijoittuisi useampaan kellarikerrokseen, jonne tulisi autopaikkojen lisäksi runsaasti pyöräpysäköintipaikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.