Tikkurilan terveysasema sai tarpeekseen putkivuodoista

Tikkurilan terveysasemalla alkaa mittava vesijohto- ja viemärijärjestelmän saneeraus.

Terveysasema on toiminnassa koko putkiremontin ajan, joten kulkureittejä ja toimintoja joudutaan siirtelemään korjaustöiden edetessä. Opasteilla ja Vantaan kaupungin nettisivuilla kerrotaan asiakkaille työmaan aikaisista kulkureiteistä ja muista vaikutuksista.

– Saneerauksen ajankohta on välttämätön koronatilanteesta huolimatta. Toistuvat vesi- ja viemärivahingot sekä haittaavat toimintaa että teettävät jatkuvia korjauskustannuksia, kertoo terveyspalveluiden johtaja Piia Vuorela Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Työt alkavat muun muassa työmaan suojauksilla 18. tammikuuta 2021. Remontin pitäisi olla valmis 31. elokuuta 2021.

Saneeraus koskee pääosin terveysaseman vanhempaa, vuonna 1972 rakennettua osaa Unikkotien ja Vehkapolun puolella.

Saneerauksessa käyttövesiputket uusitaan ja viemäriputket uusitaan tai sukitetaan. Myös sprinkleriputkiston runkoputkistoa autohalleissa uusitaan ja kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmä puhdistetaan.

Kaupungin tavoitteena on, että töiden eteneminen häiritsisi Tikkurilan terveysaseman toimintaa mahdollisimman vähän. Kulkureiteissä ja muissa järjestelyissä otetaan huomioon koronatilanteen aiheuttamat turvallisuusohjeet.

Tikkurilan terveysaseman tilat mahdollistavat sen, että vastaanottohuoneita saadaan sisäisesti järjesteltyä jonkin verran. Diabetesyksiköille ja perhesuunnitteluneuvolalle etsitään väistötiloja.

Rakennuksessa on toimintoja, joita ei voida helposti siirtää, kuten hammashuolto, fysioterapian allastoiminta ja ryhmätoiminnot sekä HUS Kuvantamisen yksikkö. Näiden tilojen saneeraus pyritään keskittämään kesälle, jolloin häiriö olisi mahdollisimman vähäistä.

– Joitakin näistä toiminnoista voi olla tarpeen siirtää muualle lyhytaikaisesti. Myös 4. kerroksen ravintolatoimintaan ulee käyttökatko, Vantaan kaupunki tiedottaa.