Tikkurilaa kehitetään jokivarren kantakaupunkina

Arkistokuva

Vantaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 9. elokuuta 2021 asettaa kuntalaisten nähtäville Tikkurilan kehitystä vuoteen 2040 saakka kuvaavan Tikkurilan kaavarungon 2020 luonnoksen.

Tikkurilan kaavarunko 2020 koskee Tikkurilan suuralueen kaupunginosaa Tikkurila sekä osia Hiekkaharjun, Jokiniemen, Viertolan ja Kuninkaalan kaupunginosista.

Kaavarunko mahdollistaa 10 000 asukkaan ja 4 000 työpaikan lisäyksen alueelle. Näin alueen asukasluku olisi vuonna 2040 yhteensä 21 000 ja työpaikkoja olisi 13 500.

– Kaavarunkotyön tavoitteena on Tikkurila, josta löytyvät kaikki kaupunkirakenteen ja elämän osa-alueet: asumista, työpaikkoja, tilaa liikkumiselle sekä paikkoja virkistykselle tai vihreälle, Vantaa tiedotti kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

Kaupungin mukaan Tikkurilaa kehitetään kaupunkirakenteeltaan ja kaupunkikuvaltaan elävänä, monipuolisena ja kerroksellisena jokivarren kantakaupunkina.

Asumisessa korostuvat monipuolisuus ja kaupunkiasumisen mahdollisuudet. Työpaikkojen näkökulmasta Tikkurila vahvistuu pääkaupunkiseudun merkittävänä työpaikka- ja palvelukeskittymänä, josta on hyvät yhteydet lentokentälle.

– Saavutettavuus on jo nyt Tikkurilan valtti, ja Vantaan ratikka lisää mahdollisuuksia kulkea kestävällä kulkumuodolla. Koska viheralueita on kaavarunkoalueella vähän, korostuvat yhteydet lähiympäristön laajoilla viheralueille: jokirantaan, Tikkurilan keskuspuistoon ja Winterinmäelle. Tikkurilassa on kattava vehreiden virkistysreittien verkosto, kaupunki tiedotti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.