Lampaat laiduntavat Tikkurilan keskuspuistossa

Katrinebergin lampaita

Jo useana kesänä Koivuhaassa Tikkurilan keskuspuistossa on ollut lampaita maisemaa hoitamassa. Myös Hakunilan Kormuniityssä laidunnusta jatketaan viimekesäiseen tapaan. Lampaat ovat laitumilla pitkälle syksyyn.

Koivuhakaan oli määrä saapua noin 30 pässikaritsaa Helsingin Haltialan tilalta viikolla 23. Laitumelle tullessaan karitsat ovat noin kolmen kuukauden ikäisiä. Lampaat laiduntavat vuorotellen kahdella eri lohkolla, jotta niille riittäisi jatkuvasti tuoretta ruohoa syötäväksi. Alue on aidattu lammasverkolla ja lampaille on rakennettu juoma- ja ruokintapaikka sekä suojakatos. Lampaisiin pääsee tutustumaan aitauksen etelä- ja itäosaan sijoittuvan katselupaikan kohdalta.

Hakunilan Kormuniittyyn uuhet saapuivat karitsoineen viikolla 21. Lampaat ovat Iitistä Väinölän lammas- ja ratsutilalta. Kormuniityn kaksiosainen lammasaitaus on kooltaan kaksi hehtaaria. Myös Kormuniityn lampaat laiduntavat vuorotellen kahdella lohkolla. Aitauksessa on katos sekä huolto- ja ruokinta-alue lampaille ja aitaukseen on rakennettu katselupaikkoja etelä-, länsi- ja pohjoispuolelle.

Molemmissa aitauksissa lampaiden laidunkausi jatkuu lokakuun alkupuolelle tai kunnes ravinto laitumelta loppuu.

Lampaita ei saa ruokkia omilla eväillä, jotta eläimet pysyisivät terveinä ja alue puhtaana jyrsijöistä ja linnuista. Tuoretta ruohoa voi tarjota lampaille katselupaikoilta. Aitaukseen meneminen on kielletty.

Koivuhaan lammasaitaus Tikkurilan keskuspuistossa: Kävellen ja pyöräillen katselupaikoille pääsee Koisotien suunnasta puistokäytävää pitkin sekä Arboretumin tai Läntisen Valkoisenlähteentien kautta. Autojen pysäköinti Arboretumissa (Meiramitie 2).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.