PUnavuoren historiaan ja nykypäivään kiinteästi kuuluva Sinebrychoff täyttää 200 vuotta tänä vuonna. Osa Sinebrychoffin olutpanimon vanhoista rakennuksista on säilynyt ja ne hallitsevat edelleen kahta suurkorttelia Bulevardin varrella, vaikka alueella ei ole valmistettu olutta enää 30 vuoteen.
Venäläisen kauppiassuvun vanhin poika Nikolai Sinebrjukov (1789-1848) sai vuonna 1819 luvan perustaa olutpanimon silloisen kaupunkialueen äärilaidalle.
Bulevardin varressa oleva vaalea empiretyylinen kaksikerroksinen olutpanimon asuinrakennus ei ole ihan niin vanha, sillä se on rakennettu vuonna 1842. Tehdasalueella sijaitsee kuitenkin olutpanimon ensimmäinen konttorirakennus, puutalo, joka on vuodelta 1823.
Olutpanimon asuinrakennuksessa sijaitsee nykyisin Sinebrychoffin taidemuseo. Sen vieressä osoitteessa Bulevardi 46 sijaitsee tumma punatiilinen rakennus, joka valmistui vuonna 1880 olutpanimon makasiini- ja käymiskellariksi. Myöhemmin rakennusta laajennettiin, ja mallassiiloineen se toimi Sinebrychoffin varastona. Vuonna 1990 kiinteistö saneerattiin moderniksi toimistotaloksi.
Sinebrychoffin tuotantolaitos muutti Punavuoresta Keravalle 1990-luvulla. Näin ollen panimotoimintakin päättyi Bulevardin varrella.
– Vanhan Hietalahden panimon alueella on yhä vahva sinebrychoffilainen henki, jota ylläpitävät Sinebrychoffin puisto, taidemuseo ja panimoalueella talliaan yhä pitävät Sinebrychoffin panimohevoset, kerrotaan yhtiön verkkosivulla.
Vuonna 1999 eli 20 vuotta sitten Sinebrychoff siirtyi sataprosenttisesti tanskalaisen Carlsberg-konsernin omistukseen.