Sininen planeetta odottaa yleisöä Keravalla

Taide- ja museokeskus Sinkassa Keravalla piti avautua helmikuun 2021 alussa Kimmo Kaivannon ja viiden nykytaiteilijan teoksia esittelevä näyttely Sininen planeetta.

Näyttely on valmis, mutta se odottaa edelleen kävijöitä koronarajoitusten vuoksi.

Näyttelyn on tarkoitus päättyä 23.toukokuuta 2021 mutta Sinkan mukaan koronatilanteen vuoksi mikään ei ole varmaa.

– Aiheeltaan Sininen planeetta ei voisi olla ajankohtaisempi. Oudon koronavuoden aikana monet ovat kysyneet, miten voisimme elää entistä kestävämmin yhdessä luonnon kanssa. Kimmo Kaivanto (1932-2021) oli yksi ensimmäisistä suomalaisista kuvataiteilijoista, joka pohti tätä teoksissaan. Kaivannon maalauksissa, veistoksissa ja grafiikan vedoksissa huoli planeetan tilasta nousee näkyvästi esille, Taide- ja museokeskus Sinkka tiedotti.

Näyttelyyn on pystytetty myös Antti Laitisen, Lilli Haapalan, Maija Närhisen ja Kim Somervuoren ja Laura Könösen teoksia.

Vaikka suuri yleisö ei toistaiseksi pääse tutustumaan näyttelyyn, se ei poista Sinisen planeetan merkitystä. Esimaksua voi saada vaikkapa Sinkan nettisivuilla olevan julkaisun avulla. Myös virtuaaliopastuksia on luvassa. Ajankohtaisia tietoja museon aukeamisesta ja lisäpalveluista voi seurata Sinkan nettisivuilla ja somekanavissa.

Kimmo Kaivanto, Kun meri kuolee II, 1973. Sara Hildenin säätiö / Sara Hildenin taidemuseo. Kuva: Sara Hildenin taidemuseo / Jussi Koivunen