SDP kirkkaasti ykkönen Kontulassa

Itähelsinkiläinen Eveliina Heinäluoma oli Kontulan toiseksi suosituin ääniharava Jussi Halla-ahon jälkeen.

Kuntavaaleissa 2021 Kontulan äänestysalue A:n suosituin puolue on SDP, joka sai 26,2 prosenttia äänestysalueella annetuista äänistä.

Ylen vaalitulospalvelussa maanantaina 14. kesäkuuta olleiden tulosten mukaan Kontulan A-alueen toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset (18,3 prosenttia) ja kolmanneksi vasemmistoliitto (14 prosenttia). Koko Helsingin vaalivoittaja kokoomus sai Kontulan A-alueelta 12,1 prosenttia äänistä.

Henkilökohtaisissa äänissä Kontula A:n ääniharavat ovat Jussi Halla-aho (ps.), Eveliina Heinäluoma (sd.), Nasima Razmyar (sd.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Kontulan B-äänestysalueella SDP on niin ikään ykkönen saaden 23,9 prosenttia äänistä. Perussuomalaiset sai 17,5 prosenttia ja kokoomus 16,8 prosenttia äänistä.

Top viiden kärki on Jussi Halla-aho (ps.), Eveliina Heinäluoma (sd.), Juhana Vartiainen (kok.), Nasima Razmyar (sd.) ja Paavo Arhinmäki (vas.)

Kivikko B:n äänestysalueella ykkösenä on perussuomalaiset (24,1 prosenttia äänistä), kakkosena SDP (23,8 prosenttia) ja kolmantena vasemmistoliitto (12,6 prosenttia). Helsingin valtapuolue kokoomus on neljäntenä 12,2 prosentin ääniosuudella.

Kivikko B:n suosituimmat ehdokkaat olivat muuten samat kuin Kontulassa, paitsi Jenni Hjelt (sd.) oli viidenneksi suosituin. Koko Helsingissä hän ylsi varasijalle, eikä siis ollut nousemassa kaupunginvaltuustoon.

Kivikko A-äänestysalueella eniten ääniä keräsivät SDP ( 22,3 prosenttia), perussuomalaiset (19,9 prosenttia) ja vihreät (14,4 prosenttia).

Kivikko A:n alueen eniten ääniä saaneet ovat Jussi Halla-aho, Eveliina Heinäluoma, Nasima Razmyar, Harry Harkimo ja Anni Sinnemäki (vihr.)

Vesalan puolella SDP:n ja perussuomalaisten välinen mittelö oli paljon tiukempi kuin Kontulassa.

Vesalan B-äänestysalueella SDP sai 23,1 ja perussuomalaiset 21,3 prosenttia äänistä. Vesalan A-alueella SDP nappasi äänistä 23,2 ja perussuomalaiset 20,1 prosenttia äänistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.