SDP kirkkaasti ykkönen Kontulassa

Kuntavaaleissa 2021 Kontulan äänestysalue A:n suosituin puolue on SDP, joka sai 26,2 prosenttia äänestysalueella annetuista äänistä.

Ylen vaalitulospalvelussa maanantaina 14. kesäkuuta olleiden tulosten mukaan Kontulan A-alueen toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset (18,3 prosenttia) ja kolmanneksi vasemmistoliitto (14 prosenttia). Koko Helsingin vaalivoittaja kokoomus sai Kontulan A-alueelta 12,1 prosenttia äänistä.

Henkilökohtaisissa äänissä Kontula A:n ääniharavat ovat Jussi Halla-aho (ps.), Eveliina Heinäluoma (sd.), Nasima Razmyar (sd.), Paavo Arhinmäki (vas.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Kontulan B-äänestysalueella SDP on niin ikään ykkönen saaden 23,9 prosenttia äänistä. Perussuomalaiset sai 17,5 prosenttia ja kokoomus 16,8 prosenttia äänistä.

Top viiden kärki on Jussi Halla-aho (ps.), Eveliina Heinäluoma (sd.), Juhana Vartiainen (kok.), Nasima Razmyar (sd.) ja Paavo Arhinmäki (vas.)

Kivikko B:n äänestysalueella ykkösenä on perussuomalaiset (24,1 prosenttia äänistä), kakkosena SDP (23,8 prosenttia) ja kolmantena vasemmistoliitto (12,6 prosenttia). Helsingin valtapuolue kokoomus on neljäntenä 12,2 prosentin ääniosuudella.

Kivikko B:n suosituimmat ehdokkaat olivat muuten samat kuin Kontulassa, paitsi Jenni Hjelt (sd.) oli viidenneksi suosituin. Koko Helsingissä hän ylsi varasijalle, eikä siis ollut nousemassa kaupunginvaltuustoon.

Kivikko A-äänestysalueella eniten ääniä keräsivät SDP ( 22,3 prosenttia), perussuomalaiset (19,9 prosenttia) ja vihreät (14,4 prosenttia).

Kivikko A:n alueen eniten ääniä saaneet ovat Jussi Halla-aho, Eveliina Heinäluoma, Nasima Razmyar, Harry Harkimo ja Anni Sinnemäki (vihr.)

Vesalan puolella SDP:n ja perussuomalaisten välinen mittelö oli paljon tiukempi kuin Kontulassa.

Vesalan B-äänestysalueella SDP sai 23,1 ja perussuomalaiset 21,3 prosenttia äänistä. Vesalan A-alueella SDP nappasi äänistä 23,2 ja perussuomalaiset 20,1 prosenttia äänistä.