Saunapäivänä 29.10. Löylyyn ja Allakseen ilmaiseksi!

Viime maaliskuussa ensimmäistä kertaa järjestetty Helsinki Sauna Day saa jatkoa lauantaina 29.10. Mukaan tapahtumaan on ilmoittautunut yli 30 saunaa ympäri Helsinkiä ja osin kaupungin ulkopuoleltakin. Mukana tapahtumassa on niin asuntosaunoja, taloyhtiöiden saunoja, hotellien kattosaunoja, telttasaunoja kuin siirrettäviä saunoja.

Tällä kertaa mukaan tapahtumaan ovat lähteneet myös kesän aikana avautuneet Suomen uutta saunakulttuuria edustavat Löyly ja Allas Sea Pool, joihin pääsee muiden saunojen tapaan ilmaiseksi osan aikaa päivästä. Tarkemmat tiedot mm. maksuttomista saunomisajoista löytyy tapahtuman kotisivuilta www.helsinkisaunaday.fi

”On hienoa nähdä, miten innokkaasti ihmiset ovat taas lähteneet avaamaan saunojaan. Viime kerta osoitti, että tällaisille kohtaamisille on tarvetta, varsinkin näin kylmänä vuodenaikana”, kertoo Jaakko Blomberg tapahtumaa järjestävästä Yhteismaa ry:stä.

Maaliskuun tapahtumassa lauteilla oli välillä ihmisiä ruuhkaksi asti ja nytkin osa vuoroista on jo varattu täyteen. Mukana on kuitenkin myös useita saunoja, joihin pääsee ilman varausta. “Kiinnostusta tapahtumaa kohtaan on taas selvästi. Keväästä lähtien on tullut kyselyjä myös ulkomailta asti. Jotkut ovat matkaamassa Suomeen juuri tämän tapahtuman takia”, Blomberg jatkaa. “Monet osallistujista tekevät päivän aikana oikeita saunamaratoneja ja kiertävät saunasta toiseen aamusta iltaan.”

Helsinki Sauna Day on jatkoa kaupungissa viime vuosina syntyneelle uudelle asukaslähtöiselle kaupunkikulttuurille. Sauna on perinteisesti myös sosiaalinen paikka, mutta suurin osa Helsingin saunoista on vain yksityisessä käytössä. Toisaalta moni saunoisi mielellään useammin kuin siihen on mahdollisuus. Myös matkailijoita kiinnostavat paikalliset kokemukset, erityisesti Helsingissä koettavissa olevan sykkeen ja rauhan yhdistelmän kokeminen. Helsinki Sauna Day syntyi näistä aineksista.

”Kaupunki muodostuu yhteisistä kokemuksista. On ollut upeaa huomata, kuinka innokkaasti kaupunkilaiset lähtivät mukaan tekemään Helsinki Sauna Day -tapahtumaa. Helsinki on nykyään juuri se paikka, jossa tällaista voi tapahtua, kiitos kaupunkilaisten”, sanoo Visit Helsingin markkinointiviestintäpäällikkö Tia Hallanoro.

Tarkista saunakohtaiset aukioloajat sisäänpääsy- ja hintatiedot tapahtuman sivuilta:

www.helsinkisaunaday.fi

www.facebook.com/helsinkisaunaday

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.