Saunakylä nousee Etu-Töölöön yhdeksi päiväksi

Vuodesta 2016 järjestetty “Saunojen avointen ovien päivä” eli Helsinki Sauna Day saa jatkoa entistä laajempana tänä keväänä.

Lauantaina 14. maaliskuuta saunotaan taas aamusta iltaan tavallisesti yleisöltä suljetuissa saunoissa, mutta ei vain Helsingissä, vaan ympäri maailman. Tapahtumaan voivat ottaa osaa niin kotisaunat, yritysten ja yhdistysten saunat kuin siirrettävätkin saunat. Joukkoon on kuulunut kerran myös virtuaalinen saunasimulaattori niiden iloksi, jotka eivät niin kuumuudesta välitä.

Mukana tapahtumassa on jälleen myös Etu-Töölössä sijaitseva Kansallismuseo, joka tarjoaa takapihansa siirrettävien saunojen ja saunojien käyttöön päivän ajaksi. Paikalla on tänä vuonna muun muassa savusauna, telttasauna, kuorma-autosauna ja paljuja.

Osallistuminen Helsinki Sauna Dayhin ei sen nimestä huolimatta ole aiemminkaan rajoittunut pelkästään Helsinkiin, vaan saunoja on ilmoitettu tapahtumaan myös muualta pääkaupunkiseudulta, Suomesta ja aina ulkomailta asti. Nyt tapahtumasta päätettiinkin tehdä ihan virallisesti kansainvälinen. Ainoa rajoitus mukaan tuleville saunoille onkin se, että saunominen on ilmaista.

Alusta asti monet ovat kyselleet, voisiko tapahtuma olla laajempikin, joten nyt päätimme sen tehdä ihan virallisestikin. Osallistujia kun on ollut aiemmin niin Thaimaassa, Yhdysvalloissa kuin Japanissakin, kertoo Sauna Dayn idean takana oleva Jaakko Blomberg.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.