Rullaluistelurata on suunnitteilla Kivikkoon

Kuvituskuva

Pohjois-Helsingissä sijaitseva Pirkkolan rullaluistelurata lakkautetaan pysäköintialueen rakentamisen alta ja korvaava rullaluistelurata tehdään Itä-Helsingin Kivikkoon.

Helsingin kaupungin mukaan autojen pysäköintialue tarvitaan Pirkkolan uutta liikuntahallia varten.

Kivikon rullaluisteluradan valmistumisaikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta Pirkkolan uusi liikuntahalli on tarkoitus avata kesällä 2022.

Pirkkolan uuden liikuntahallin pysäköintiä varten on löytynyt ratkaisu, jonka myötä pysäköintialueeksi aiemmin osoitettu metsikkö Helsingin Keskuspuistossa säilyy.
Suunnitelman mukaan pysäköintipaikat toteutetaan Pirkkolantien vieressä olevan rullaluisteluradan paikalle. Kaupungin mukaan rullaluistelurataa käytetään jo nykyisin talvisin autojen pysäköintiin.

Voimassa olevan asemakaavan mukaan Pirkkolan liikuntahallin pysäköintipaikat on ollut tarkoitus toteuttaa niin, että nykyistä uimahallin pysäköintialuetta laajennettaisiin. Suunnitelman toteuttaminen kuitenkin tarkoittaisi, että tulevalla pysäköintialueella olevat puut pitäisi kaataa.

Jotta puita ei tarvitse kaataa, kaupunki suunnittelee pysäköintialueelle uutta sijaintia etelämpää Pirkkolantien varrelta. Paikalla sijaitsee nykyisin asfalttikenttä, jota käytetään kesäkaudella rullaluisteluun ja talvisin pysäköintiin.

– Kaupungin liikuntapalveluiden suunnittelijat ovat todenneet, ettei rullaluisteluradan säilyttäminen Pirkkolassa ole välttämättömän tärkeää, vaan vastaava rata voidaan tehdä muualle. Korvaava rullaluistelurata on suunnitteilla Kivikon liikuntapuistoon, kerrottiin Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Jotta Pirkkolan rullaluisteluradan kenttä voidaan muuttaa pysyvästi pysäköintialueeksi, pitää asemakaavasta tehdä poikkeamispäätös.
Pysäköintialueen tulevaa sijaintia suunnitellaan kaupungin aloitteesta. Pysäköintialueen suunnittelu ja sijainti eivät vaikuta Pirkkolan liikuntahallin rakentamisen aikatauluun.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.