Reimarlasta pääsee taas kohta halvemmalla lipulla Mäkkylän aseman kautta

Reimarlan kaupunginosan itäisimmissä osissa asuvat helsinkiläiset voivat jälleen vuosien tauon jälkeen käyttää lähintä juna-asemaansa matkoillaan keskustaan ilman, että täytyy ostaa kallista seutulippua.

HSL:n lippu- ja vyöhykeuudistuksen astuttua voimaan 27. huhtikuuta Mäkkylän juna-asemalta voi matkustaa nykyistä Helsingin sisäistä lippua vastaavalla AB-lipulla. Se on reippaasti halvempi kuin nykyinen seutulippu. Mäkkylän juna-asema sijaitsee niukasti Espoon kaupungin puolella, joten sieltä Helsinkiin matkustettaessa on pitänyt ostaa seutulippu. Vyöhykeuudistuksessa Mäkkylän rautatieasema kuuluu AB-vyöhykkeeseen.

Monilta Reimarlan itäosan asuntokaduilta on huomattavasti lyhyempi kävelymatka Mäkkylän asemalle kuin Pitäjänmäen asemalle. Vähemmän käveltävää on esimerkiksi Kyläkirkontieltä, Taavinkujalta, Jyrkinkujalta, Markunkujalta, Joulutähdentieltä sekä Henrikintien loppupäästä. Mäkkylän aseman vieressä sijaitsee myös helsinkiläinen palvelukeskus Kotikallio. Joistakin osoitteista on kävelymatkaa Pitäjänmäen asemalle yli kilometrin verran.

Aikoinaan Mäkkylän asemalla oli jonkin aikaa käytössä poikkeuksellinen tariffijärjestely: asemalla kelpasivat sekä Espoon että Helsingin kaupunkien sisäiset matkaliput. Järjestely toteutettiin siksi, että Reimarlan itäosissa asuvat helsinkiläiset kokivat kohtuuttomaksi sen, että heidän piti ostaa lähimmältä asemaltaan kallis seutulippu matkoillaan Helsingin keskustan suuntaan. Kun tariffimalli poistettiin vuonna 2005, herätti se vastustusta alueen asukkaissa.

Jani Jakonen