Raitioliikenne palaa Hämeentielle 14. joulukuuta

Hämeentie 20.11.2020. Kuva: Destia Oy.

Bussi- ja raitiovaunupysäkit ovat joulukuun puolivälissä lopullisilla paikoillaan, tiedotti Helsingin kaupunki 20. marraskuuta.

Osa pysäkeistä on eri paikassa kuin ennen uudistusta. Sörnäisten ratikkapysäkki Hakaniemen suuntaan siirtyy Hämeentielle Kurvin eteläpuolelle, Käenkujan pysäkki Hakaniemeen päin poistuu ja Tannerin kentän ratikkapysäkit siirtyvät Haapaniemenkadun eteläpuolelle. Uudet pysäkkijärjestelyt tähtäävät sujuvampaan ratikkaliikenteeseen.

Raitioliikenteen palatessa Kurvin ja Hakaniemen välille Sturenkadun raitioliikenne loppuu. Sturenkadun liikenteen muutkin poikkeusjärjestelyt poistetaan samalla.

Ratikoiden paluu oli vielä lokakuussa epävarmaa, mutta Hämeentien uudistus on päässyt etenemään mallikkaasti töiden kirimisellä, resursseja lisäämällä ja lauhan sään ansiosta.
– Kiitos kuuluu jokaiselle urakan tekijälle. Tämä on meidän kaikkien yhteinen onnistuminen, kertoi tiedotteessa Destian työmaapäällikkö Sirpa Hämäläinen.

Hämeentien poikkikatujen ja pyöräteiden avaamisen aikataulusta kerrotaan myöhemmin.
Kokonaisuudessaan Hämeentien uudistus valmistuu ensi vuonna. Viimeistelytöitä, kuten päällimmäisiä asfalttikerroksia ja kivitöitä, tehdään vielä keväällä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.