Raide-Jokerin reitille katutaidetta Itä-Helsingissä

Katutaidetta maalattiin Raide-Jokerin reitin varrella.

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden katutaidetoimisto toteutti 20 taiteilijan voimin näyttävän teoskokonaisuuden Raide-Jokerin reitin varrelle Itä-Helsingin Roihupeltoon.

Katutaidetta on maalattu Raide-Jokerin betoniseen kaukaloon, jota pitkin pikaraitiovaunu tulevaisuudessa liikennöi.

Katutaidetoimisto on toteuttanut vuosien saatossa lukuisia maalausprojekteja helsinkiläiseen kaupunkiympäristöön. Taiteilijat valikoituvat mukaan projekteihin työpajoissa osoittamansa osaamisen kautta.

Raide-Jokerin betonisen kaukalon maalausurakassa mukana olleiden taiteilijoiden ikähaitari on 14–50 vuotta.

Maalattua pintaa kaukalossa on yli tuhat neliömetriä ja tyylejä on teoksessa mukana useampia. Löytyy perinteistä kirjaingraffitia, erilaisia hahmoja, maalauksellisempaa otetta ja geometrisia muotoja.

Raitiotien valmistuttua maalauksin peitetty betonikaukalo jää Kaupunkiliikenne Oy:n hallintaan ja ilahduttaa Raide-Jokerin linjalla matkustavia.

– Katutaide elävöittää ja kohentaa visuaalista ilmettä reitin varrella mukavasti. Ennen kuin Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin, tätä värikästä taidetta voi ihastella metron ikkunoista, kertoi tiedotteessa Raide-Jokerin projektijohtaja Juha Saarikoski.

Työ toteutettiin niin, että kukin taiteilija tai taiteilijaryhmä teki luonnoksen siitä, mitä haluaa maalata.

Kaukalo kuvattiin yläpuolelta. Ilmakuvan ja luonnosten avulla hahmoteltiin yhdessä kokonaisuus ja jaettiin alueet taiteilijoiden kesken. Perjantai-iltapäivällä työt aloitettiin hahmottelemalla teoksia kaukalon seinälle ja lauantai urakoitiin maalaushommissa. Sunnuntaina teokset viimeisteltiin ja näyttävä kokonaisuus oli valmis.

Katutaidetta betonikaukaloon Roihupellossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.