Vuosaaren Uutelaan rakennetaan koirien koulutuskenttä

Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Kuva: Jenni Vidgren

Helsingin kaupunki rakentaa Vuosaaren Uutelan alueelle koirakoulutuskentän.

Kenttä sijoittuu Skatan tilan läheisyyteen, nykyisen koira-aitauksen viereen. Uutta koirakoulutuskenttää vuokrataan koiraharrastajille.

Rakennustyöt alkavat syyskuussa ja ne kestävät vuoden loppuun saakka.

Nykyistä koira-aitausta laajennetaan itään ja se jaetaan kahteen osaan. Pienempi osa osoitetaan koulutuskentäksi ja isompi alue toimii jatkossakin koira-aitauksena.

Uutelan tulevan koirankoulutuskentän alue on nykyisin puoliavointa niittyä. Rakentaminen pohjautuu Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelmaan 2017–2026, jossa suunnittelualueelle on osoitettu koirankoulutuskenttä.

Uuden koulutuskentän koko on noin 1 800 neliömetriä. Nykyinen koira-aitaus on kooltaan 7400 neliömetriä ja se pienenee hieman uuden kentän myötä.

Uusi koulutuskenttä aidataan ja sinne sijoitetaan syväkeräysastia.

Kentän pintamateriaaleina käytetään kivituhkaa ja nurmea. Kentän portin ulkopuolelle asennetaan pöytä-penkkiryhmä, hiekoitusastia ja ilmoitustaulu. Kentälle asennetaan valaistus, joka sammuu yöksi.

Lisäksi kentän ulkopuolelle on varattu tila mahdolliselle koiraharrastajien kontille. Kentän alueelta poistetaan seitsemän puuta. Nykyisen koira-aitauksen portit uusitaan ja sinne sijoitetaan uusi syväkeräysastia.

Kaupunki vuokraa koulutuskenttää koiraharrastusseuroille. Silloin kun kenttä ei ole varattuna seuroille se on vapaasti käytettävissä. Tavoitteena on, että varatut ajat näkyvät kentän vieressä olevalta ilmoitustaululta.

Koulutuskentät tarjoavat koiraharrastajille turvalliset puitteet koirien kouluttamiseen. Uutelan kentällä vastataan uusien koulutuskenttien tarpeeseen. Aidatut alueet rajaavat toiminnan kentälle, jolloin muu ulkoilualue säästyy kulumiselta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.