”Put put” on ilmestynyt Herttoniemenrantaan

Emma Jääskeläinen: Put put, 2020. Kuva: Hanna Kukorelli / HAM

Herttoniemenrannan Adriananpuistikkoon on valmistunut uusi julkinen ympäristötaideteos, jolla on hauska nimi: Put put.

Put put on taiteilija Emma Jääskeläisen toteuttama kaksiosainen teos. Teoksen suurempi, simpukkaan viittaava muoto on veistetty vaaleasta graniitista ja se sijaitsee puistikon kiveyksellä. Pienempi, helmeen viittaava muoto on puolestaan toteutettu spektroliitistä ja se sijaitsee puistikon viheralueella.

Emma Jääskeläinen kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa, että ajatus simpukasta ja helmestä syntyi rakenteilla olevan Adriananpuistikon alueen merellisyydestä ja pihaleikeistä. Hänen mukaansa simpukka on kuin viestintuoja, jossa tuttuuden ja tunnistettavuuden lisäksi on jotakin vierasta ja outoa. Simpukan sisältä on vierähtänyt helmi kasvillisuuden sekaan.

– Helmi on jalkapallon tavoin karannut kosteikkoon, jossa se kasvillisuuden villiintyessä ja kosteikkoon kerääntyvän veden noustessa katoaa ajoittain näkyvistä, pitäen teoksen jatkuvassa muutoksen tilassa, kertoo Emma Jääskeläinen.

Herttoniemenrannassa paljastettu teos on HAM Helsingin taidemuseon tilaama. Adriananpuistikko sijaitsee Petter Wetterin tien varressa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.