Uusi asuinalue on valmistumassa Malmin lentokentän kupeeseen

Malmin lentokentän lounaispuolelle on noussut nopeaa vauhtia uusi hieno asuinalue, jonka rakentaminen jatkuu vielä joillakin tonteilla. Pilvenpyörteentien asuinalueen ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkoi keväällä 2019 ja nyt joulukuussa 2020 alueella näyttää melko valmiilta.

Pilvenpyörteentien asuinalue sijaitsee Tullivuorentien eteläpuolella Ala-Malmilla. Alueen halkaisee Longinojan puro. Longinojan molemmin puolin rakennetaan monipuolisesti kerrostaloja, rivitaloja ja pientaloja. Kun kaikki talot ovat valmistuneet, täällä asuu arviolta 700 asukasta.

Malmin lentokentän lähin kiitorata on Helsingin kartan mukaan muutaman sadan metrin päässä. Pilvenpyörteentien asuinalueen ja lentokentän välissä on vain vähän metsää ja perinteisen Sunnuntaipalstat-asuinalueen omakotitaloja.

Pilvenpyörteentien asuinalueelle tulee monenlaisia asumismuotoja vapaarahoitteisista omistusasunnoista ara-vuokrakämppiin. Esimerkiksi helmikuussa 2021 valmistuu neljä Helsingin kaupungin vuokra-asuntotaloa Heka Oy:lle. Samaan pihapiiriin toteutetaan myös omistusasuntoja puolihitas-järjestelmällä.

Ensimmäisiä kaupallisia palvelujakin alueella näkyy. Tullivuorentien ja Pilvenpyörteentien kulmassa sijaitseva vaaleanpunainen kerrostalo on saanut kivijalkaansa ruokaravintolan nimeltään La Mensa.

Longinoja on puolestaan kuuluisa taimenkalojen kutemapuro, johon kalat nousevat Vantaanjoesta.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.