Purkutyöt Tikkurilan padolla kestävät ensi syksyyn asti

Kuvituskuva

Vantaan kaupunki on aloittanut Tikkurilankosken padon purkamiseen ja kosken kunnostamiseen liittyvät valmistelutyöt huhtikuun lopussa. Toimenpiteillä parannetaan meritaimenen vaellusmahdollisuuksia sekä jokirannan viihtyisyyttä.

Tikkurilankosken padon keskiosa puretaan, padon reunaosat säilytetään ja koskialue kunnostetaan. Padon osittaisen purkamisen tarkoituksena on helpottaa uhanalaisen meritaimenen nousua Keravanjoessa sekä parantaa alueen virkistyskäyttömahdollisuuksia. Suojeltujen rakennusten, polttouunin piipun ja padon säilytettävien osien avulla säilytetään alueella merkittävä Tikkurilan teollisuushistoriaan liittyvä kulttuurihistoriallinen arvo.

Padon purkamiseen liittyvät työt käynnistyvät rantapuuston harventamisella työmaateitä varten. Padon osittaisen purkamisen lisäksi työhön kuuluvat roskien ja rakennus

jätteiden poiskerääminen, pilaantuneiden maa-alueiden kunnostaminen, uoman pohjakynnysten, rantakivikoiden ja kutusoraikkojen rakentaminen sekä rannan kosteikko- ja niittyalueiden viherrakentaminen.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 13.2.2018 Vantaan kaupungille vesilain mukaisen luvan Tikkurilankosken padon osittaiseen purkamiseen ja kosken kunnostamiseen. Työn arvioitu valmistumisaika on marraskuussa 2019.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.