Puotilassa järjestetään asukkaille suunnattu turvallisuusilta

Puotilan ja Vartiokylän asukkaille suunnattu asukasturvallisuusilta järjestetään Vartiokylän yläasteella 7. toukokuuta.

Tilaisuuden järjestävät Helsingin Pelastusliitto HELPE ry ja Puotila-seura. Turvallisuusillassa pelastusalan asiantuntijat kertovat ja keskustelevat asukkaiden kanssa kodin ja arjen turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

– Puotila-seura haluaa olla mukana Helsingin Pelastusliiton kanssa järjestämässä turvallisuusiltaa, jotta alueen asukkaat saisivat tuoretta tietoa, kuinka jokainen meistä voi toimia turvallisemman kodin ja ympäristön puolesta. Turvallisuus on meidän kaikkien yhteinen juttu, kertoo Puotila-seuran varapuheenjohtaja Mikko Sorsa.

– Turvallisuuden tunne syntyy jokapäiväisistä asioista ympärillämme, kuten vaaranpaikkojen tiedostamisesta ja vaarojen ennaltaehkäisystä. Turvallisuusilta herättää ajatuksia ja antaa tietoa, kuinka jokainen meistä voi toimia turvallisemman kodin ja ympäristön puolesta, Mikko Sorsa jatkaa.

Helsingin Pelastusliiton yksi tärkeistä missioista on pääkaupunkiseudun asukkaiden asuinturvallisuuden parantaminen.

– Yleisesti ottaen taloyhtiöt ovat viime aikoina kiinnittäneet lisääntyvää huomiota kodin ja asumisen turvallisuusasioihin. Asiaan ovat vaikuttaneet muun muassa näkyvästi uutisoidut huoneistopalot, asukkaille sattuneet onnettomuudet ja vahingonkorvausasiat. Harvaan asutuilla seuduilla on aina osattu varautua ja ennakoida eri turvallisuusriskejä, mutta kaupungeissa taloyhtiön riskien arviointi ja onnettomuuksiin varautuminen on harvemmin suunnitelmallista ja järjestelmällistä, kertoo liiton toiminnanjohtaja OlliVeikko Kurvinen.

Turvallinen asuinympäristö syntyy pienistä teoista, kuten liukkauden torjunnasta, riittävästä valaistuksesta, turvallisista lukitusratkaisuista ja esteettömistä poistumisteistä.

– Pelastusliitto järjestää asukkaille suunnattuja turvallisuusiltoja, joissa alustajina toimii kodin ja asumisen turvallisuuden asiantuntijoita, muun muassa pelastuslaitoksen ja poliisin edustajat sekä asuinturvallisuuden palvelutuottajia, Olli-Veikko Kurvinen jatkaa.

Puotilan kaupunginosan asukasturvallisuusilta on tiistaina 7. toukokuuta Vartiokylän yläasteella osoitteessa Rusthollarintie 6. Tapahtuman alkusammutusrasti alkaa kello 17 ja varsinainen tilaisuus kello 18. Turvallisuusiltaan on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.